S-a semnat contractul pentru Sistemul integrat de management al deseurilor din Caras-Severin

0
369
Plan de reducere a deşeurilor in Arges
S-a semnat contractul pentru Sistemul integrat de management al deseurilor din Caras-Severin

Luni, ministrul Mediului, Laszlo Borbely, si presedintele CJ Caras-Severin, Sorin Frunzaverde, au semnat contractul de finantare pentru Sistemul integrat de management al deseurilor din Caras-Severin. Acesta este unul dintre cele mai importante proiecte derulate de catre forul judetean, prin semnarea acestuia aproximativ 43 de milioane de euro (fara TVA) urmand sa ajunga in Caras-Severin.
Prin implementarea acestui sistem integrat in Caras-Severin, se va realiza colectarea selectiva a deseurilor, vor fi construite trei statii de transfer – la Bozovici (3.400 t/an), Pojejena (8.060 t/an) si Otelu Rosu (8.388 t/an) –, o statie de sortare si o statie de tratare biologica simpla, ambele la Lupac (33.731 t/an).
Pe langa cele opt depozite urbane de deseuri neconforme (Anina, Baile Herculane, Bocsa, Caransebes, Moldova Noua, Oravita, Otelu Rosu si Resita), vor fi inchise si reabilitate si 97 de depozite rurale de deseuri neconforme. „Este un contract de aproape 50 de milioane de euro, derulat de Consiliul Judetean, un contract ce inseamna investitii, locuri de munca si un sistem modern de sortare a deseurilor. Este, practic, cel mai modern concept pentru gestionarea acestei probleme de mediu“, ne-a declarat luni, dupa semnarea contractului, presedintele CJ, Sorin Frunzaverde.
„Am cerut presedintilor de consilii judetene sa fie foarte operativi in ceea ce priveste pregatirea si implementarea proiectelor. Daca nu se accelereaza procesul de derulare a contractelor, efortul nostru, al ministerului, este in zadar. Am semnat 95% din toate contractele, dar am ramas in urma la absorbtie efectiva a fondurilor. Trebuie sa dovedim ca suntem capabili sa implementam proiectele, astfel incat in luna iulie Comisia Europeana sa ne ridice retinerea de 25%. Vestea buna este ca, in ultimele trei luni, respectiv ianuarie-martie, am depus facturi in valoare de circa 100 de milioane de euro. Si trebuie sa continuam, pentru a ne atinge tintele“, a spus cu aceasta ocazie ministrul Laszlo Borbely.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.