Retezatul, in topul parcurilor mondiale

0
389

Parcul National Retezat ocupa locul patru in grupa sa de concurs din cadrul campaniei mondiale pentru desemnarea celor 7 minuni naturale ale lumii.
parcul retezat
Fundatia New 7 Wonders (N7W), aceeasi care in 2007 a reusit sa implice peste 100 de milioane de locuitori ai planetei in desemnarea noilor minuni din lume create de mana omului, a decis, la inceputul acestei saptamani, sa imparta in sapte ca tegorii cele 261 de nominalizari ale noii campanii.

Pe site-ul www.new7wonders.com este publicata evolutia nominalizarilor in clasament. Retezatul se claseaza dupa Parcul National – Raul Subteran Puerto Princesa din Filipine si Padurea amazoniana, dar in fata Muntilor Padurea Neagra, Germania sau Sierra Nevada, Spania.

Votarea on-line are loc pana pe 7 iulie, cand primele 11 clasate, din fiecare categorie, vor intra in „semifinala”. Cele 77 de obiective vor fi analizate de o comisie, condusa de un fost director general al UNESCO, care va decide cele 22 de finaliste. Acestea vor fi din nou supuse votului popular on -line, incepand cu 21 iulie, pana anul viitor. Totusi, votul ar putea fi inutil in cazul in care PNR nu va avea si un comitet oficial de sustinere, cum prevede regulamentul concursului.

Sursa: Evenimentul Zilei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.