Rezervatia naturala „Mestecanisul” de la Reci

Rezervatia naturala „Mestecanisul” de la Reci

Presedintele Camerei de Comert si Industrie Covasna, Herman Rosner a lansat azi, ideea transformarii intr-un punct de atractie turistica a fostului platou de filmare a peliculei americane „Cold Mountain”, in care au jucat actorii Jude Law si Nicole Kidman.
O parte dintre scenele celebrului film, premiat cu Oscar in 2004, au fost realizate in incinta Rezervatiei naturale „Mestecanisul” de la Reci.
Cabana, moara si grajdul construite aici in urma cu aproape zece ani au fost demolate de producatori dupa terminarea filmarilor, dar presedintele CCI considera ca acestea ar trebui refacute, astfel incat fostul platou sa devina loc de pelerinaj pentru fanii lui Nicole Kidman si ai celei de-a saptea arte, lucru care ar contribui considerabil la dezvoltarea turismului in zona.
O atractie turistica ar putea deveni si locomotiva care a „jucat” in filmul romanesc „Profetul, aurul si ardelenii”, regizat de Dan Pita si turnat in anul 1978 in localitatea covasneana Comandau.
Este o locomotiva Krauss unicat, construita in anul 1914 in Germania, care a supravietuit celor doua razboaie mondiale, desi a fost si pe frontul de Est.
Meritul de a fi salvat aceasta locomotiva apartine membrilor Asociatiei „Siclau”, care vor, cu sprijinul financiar al autoritatilor, sa o puna in functiune pe calea ferata ingustra dintre Covasna si Comandau, impreuna cu alte trenuri de epoca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *