Rezervoare de deseuri petroliere, descoperite in Harghita

Comisarii Garzii de Mediu Harghita au descoperit, la marginea municipiului Miercurea Ciuc, un rezervor ingropat in pamant, care contine deseuri petroliere. Potrivit comisarului sef al Garzii de Mediu Harghita, Abos Gabriel, rezervorul subteran, ce nu a fost declarat, apartine societatii Tipiko SRL, care se ocupa de comertul cu produse petroliere si care in prezent se afla in lichidare.

Comisarul a mai afirmat ca “se pare ca s-a produs o poluare cu produse petroliere, dar se efectueaza analize de laborator pentru a se sti cu siguranta acest lucru. Rezervorul nu a fost izolat atunci cand a fost bagat in pamant. Se poate fisura oricand, iar deseurile pot ajunge in sol”. Acesta sustine ca “societatea se afla de mai multi ani in vizorul inspectorilor de mediu, dar abia acum s-a reusit depistarea rezervorului subteran. Se pare ca societatea se ocupa cu contrafacerea produselor petroliere accizabile, motiv pentru care nu a declarat rezervorul respectiv”, a declarat Gabriel Abos. Acesta a mai adaugat ca a mai fost descoperit si un rezervor de suprafata, cu deseuri petroliere abandonate, care apartinea aceleasi
firme.

Garda de Mediu Harghita a depus o plangere penala impotriva societatii Tipiko SRL, pentru neluarea in evidenta a deseurilor periculoase, in ceea ce priveste rezervorul subteran si urmeaza sa depuna o alta plangere penala pentru rezervorul de suprafata. Ancheta se deruleaza impreuna cu Politia municipiului Miercurea Ciuc.

Sursa: Gardianul

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,334FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente