Risc de meningita si de dizenterie la scaldatul in Dunare

0
274

Inspectorii sanitari au interzis scaldatul in apele Dunarii pe plajele amenajate in Oltenita si Calarasi, din cauza poluarii apelor fluviului.

Reprezentantii Autoritatii de Sanatate Publica (ASP) Calarasi au atentionat populatia ca, daca se scalda in Dunare, risca sa faca boli precum meningita, leptospiroza, dizenterie, enterocolite sau diverse afectiuni ale pieii. „Apa este poluata de ani buni. Totusi, pe fondul scaderii nivelului apei, concentratia de microbacterii a crescut foarte mult si exista riscul iminent epidemiologic”, avertizeaza doctor Camelia Truica, sefa ASP Calarasi.

Colegii din ASP Ialomita nu sunt insa la fel de rigurosi si nu au interzis scaldatul in zona Fetesti, situata la 40 de kilometri in aval de Calarasi. „Nu exista plaje amenajate si am considerat ca nu avem motive sa avertizam populatia”, recunoaste Mihaela Dumitrescu, inspector-sef al ASP Ialomita.

Pe de alta parte, specialistii de la ASP sustin ca locuitorii din Calarasi, Oltenita si Slobozia nu au de ce sa-si faca griji in privinta apei furnizate la robinete. „Apa trece prin tratari pana sa ajunga la populatie, deci incarcatura microbiana e redusa in limitele admise. Difera doar cantitatea de clor, care se adapteaza gradului de poluare a apei”, spune medicul Mihaela Dumitrescu.

Sursa: Evenimentul Zilei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.