River Plaza Mall Ramnicu Valcea, primul centru comercial din Romania certificat pentru Sistemul de Management al Mediului

  0
  861
  Certificare ISO 14001 în România pentru Sonae Sierra
  Certificare ISO 14001 in Romania pentru Sonae Sierra

  River Plaza Mall Ramnicu Valcea este primul centru comercial din Romania certificat pentru Sistemul de Management al Mediului

  • Prima certificare ISO 140001 acordata unui centru comercial din Romania

  • Angajament continuu pentru sustenabilitatea centrelor comerciale in Romania

  Sonae Sierra a obtinut prima certificarea ISO 14001 acordata unui centru comercial din Romania, pentru River Plaza Mall din Ramnicu Valcea. Certificarea ISO 14001 pentru utilizarea Sistemului de Management al Mediului (EMS) reprezinta recunoasterea angajamentului Sonae Sierra de a creste performantele referitoare la mediu, eficienta operationala si valoarea comerciala.

  Sonae Sierra a implementat Sistemul de Management al Mediului in centrul comercial River Plaza Mall din anul 2009. Acest sistem se materializeaza in controlul unor aspecte critice, precum consumul energetic, consumul de apa,  cantitatea de deseuri reciclate, modul de a lucra cu chiriasii si furnizorii si activitatile de marketing. In anul 2010 s-au inregistrat imbunatatiri semnificative pe toate palierele monitorizate.

  • Consumul de apa

  Pentru o utilizare eficienta a apei, in River Plaza Mall se folosesc instalatii sanitare cu consum redus de apa (toalete cu consum redus de apa si robinete cu jet controlat), existand in acelasi timp si proceduri interne care restrictioneaza nivelul de consum al apei atunci cand este posibil. Ca urmare a acestor masuri, consumul de apa (masurat in litri/vizita) a scazut cu 18% in 2010, fata de 2008.

  • Deseuri

  In River Plaza Mall, Sonae Sierra a inregistrat o crestere a ratei de reciclare, de la 20% in 2008, la 35% in 2010. La succesul programului de reciclare contribuie atat angajatii centrului comercial, chiriasii, cat si continuitatea programului. De aceea, in River Plaza Mall se organizeaza periodic sesiuni de training in care chiriasii si angajatii afla ultimele noutati legate de programele de reciclare si invata cum sa le implementeze. In plus, pentru a promova reciclarea in randul vizitatorilor, in interiorul centrului comercial au fost instalate in cursul anului 2011 cosuri de gunoi pentru colectare selectiva.

  • Energie

  Sonae Sierra a reusit sa scada in 2010 consumul de energie electrica din River Plaza Mall cu 17% fata de anul 2008. Acesta eficientizare a fost realizata prin implementarea in anul 2009 a cinci masuri de reducere a consumului energetic, cu o investitie de 69.700 de euro. Astfel, consumul energetic a fost redus cu 1.755.500 kWh si a determinat o economie de 50.600 de euro pe an, fapt ce permite o amortizare a investitiei in termen de 1 an si 4 luni. Ca urmare a masurilor implementate, compania a primit in anul 2010 primul certificat de performanta energetica acordat unui centru comercial din Romania.

  In timp ce aceasta certificare ISO 14001, obtinuta pentru River Plaza Mall, este prima recunoastere a dedicarii Sonae Sierra pentru sustenabilitate in Romania, compania a obtinut numeroase premii pe plan international. Mai mult decat atat, recunoasterea oferita de catre GRESB – Global Real Estate Sustainability Benchmark – drept compania cu cele mai sustenabile fonduri de investitii din Europa si cea de-a treia la nivel mondial, confirma viziunea pe termen lung a specialistului in centre comerciale, cu strategie axata pe sustenabilitate, care cuprinde masuri de protectie a mediului, sociale si de profitabilitate economica.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.