Romania, locul doi la poluarea aerului

  1
  785

  In Bucuresti, nivelul particulelor de praf din aer depaseste cu 40% limita maxima stabilita la nivel european. Bulgaria este singura tara din Uniunea Europeana unde nivelul poluarii cu pulberi in suspensie este mai mare decat cel din Romania.
  poluare atmosferica
  Bulgaria continua sa aiba aerul cel mai poluat din toata Uniunea Europeana, cu un continut record de particule de praf, arata un raport realizat de Ministerul bulgar al Mediului si citat de AFP.

  In ultimii ani, nivelul particulelor in atmosfera a crescut pana la 55 de micrograme pe metru cub, in conditiile in care media in celelalte tari europene este de 30 de micrograme pe metru cub, iar limita maxima stipulata de legislatia europeana este de 40 micrograme pe metru cub.

  Mai mult decat bulgarii

  Situatia din Romania nu difera cu mult de cea a vecinilor de la sud, in Romania existand zone unde nivelul poluarii cu praf depaseste media raportata de bulgari.

  Astfel, in Bucuresti, nivelul mediu anual al pulberilor in suspensie se situeaza la aproximativ 56,9 micrograme pe metru cub.

  Potrivit datelor Agentiei Regionale pentru Protectia Mediului Bucuresti, cele mai mari depasiri ale limitei admise se inregistreaza in zonele Mihai Bravu, Drumul Taberei sau Cercul National Militar.

  Incepand cu acest an,Romania va trebui sa raporteze Comisiei Europene datele privind respectarea standardelor de calitate a aerului stabilite prin legislatia comunitara.

  Sursa: Adevarul

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.