Romania ofera Rep. Moldova ajutor financiar pentru programele de mediu

Romania ofera Rep. Moldova ajutor financiar pentru programele de mediu
Romania ofera Rep. Moldova ajutor financiar pentru programele de mediu

Republica Moldova va primi un ajutor nerambursabil de 100 milioane de euro din partea Romaniei, in baza acordului referitor la implementarea programului de asistenta tehnica si financiara.

Potrivit unui comunicat de presa, asistenta este acordata Republicii Moldova de catre Romania in baza Protocolului semnat la Bucuresti pe 27 aprilie 2010, la reuniunea Comisiei mixte privind colaborarea in domeniul protectiei mediului.

Din valoarea totala a ajutorului financiar nerambursabil acordat, 15 milioane de euro sunt destinate proiectelor in domeniul protectiei mediului si schimbarilor climatice.

Ministrul Mediului de la Chisinau, Gheorghe Salaru, a declarat ca actiunea de astazi demonstreaza inca o data deschiderea si oportunitatile pe care Romania le ofera Rep. Moldova, in calitate de stat membru al UE, in implementarea procesului de integrare in spatiul european sub aspectul respectarii cerintelor si standardelor de mediu.

La randul sau, Anne Rose Marie Juganaru, secretar de stat la Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice din Romania, a subliniat ca Romania va acorda statului de peste Prut tot sprijinul necesar.

Astazi s-a desfasurat, la Chisinau, ceea de-a III-a Reuniune a Comisiei mixte pentru aplicarea Memorandumului de Intelegere intre Ministerul Mediului din Rep. Moldova si Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice din Romania cu privire la colaborarea in domeniul protectiei mediului.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente