Romania pierde 176 milioane euro, din cauza hotiilor la proiectele POS Mediu

Ministrul pentru Dialog Social, Liviu Pop, a declarat, joi, la Arad, ca Romania va pierde, pana in 2015, 176 milioane euro, din cauza „furturilor si hotiilor“ descoperite de Comisia Europeana la proiectele POS Mediu.

Liviu Pop a sustinut intr-o conferinta de presa organizata la sediul Prefecturii Arad ca din cauza neregulilor descoperite la proiectele derulate in perioada 2009-octombrie 2011 prin programul POS mediu, Comisia Europeana a intentionat sa aplice o corectie de 25 la suta acestui program. Pop a afirmat ca in urma discutiilor s-a convenit o corectie de 10 la suta.

„Am reusit sa castigam din corectie, de la 25 la suta cat a fost propunerea Comisiei Europene, sa fim corectati doar cu 10 la suta. La Bistrita si Alba s-au dat contracte catre firmele celor care au aprobat proiectele. Deci e conflict de interese la nivelul Ministerului Mediului. Este o pierdere de 12 milioane de euro pentru proiectele implementate pana acum, iar pentru cele pana in 2015 discutam de o corectie de 176 de milioane de euro. Deci toate hotiile si furturile facute la Ministerul Mediului costa statul roman 176 de milioane de euro, adica cei care au instrumentat fondurile structurale, doar la Ministerul Mediului, in perioada 2009-2011, au prejudiciat Romania cu 176 milioane de euro. Adica fiecare cetatean al Romaniei trebuie sa primeasca de la Ministerul Mediului aproximativ 90 de euro“, a declarat Liviu Pop.

Ministrul a mai afirmat ca „in perioada 2009-octombrie 2011, la nivelul Ministerului Mediului, pe aceasta linie de finantare s-au facut licitatii ilegale si contracte ilegale“.

„Cine se face vinovat de acest minus pe care statul roman, populatia Romaniei, pierde bani vom, vedea in perioada urmatoare. Au fost sesizate organele de ancheta, vinovatii vor plati“, a mai declarat Liviu Pop.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here