Romania primeste 9 milioane euro de la UE pentru conservarea naturii si biodiversitate in 2008

Romania va primi, in 2008, fonduri europene de peste 9 milioane euro prin Life+, noul instrument financiar pentru mediu al Uniunii Europene (UE), pentru proiecte ce tin de aplicarea legislatiei si a practicilor comunitare privind natura si biodiversitatea, arata, joi, Ministerul Mediului.

“Alocarea totala pentru 2008 a Comisiei Europene (CE) este de 207,5 milioane euro, din care jumatate va fi orientata pentru masuri privind conservarea naturii si biodiversitatea. Pentru Romania, alocarea financiara orientativa este de 9.033.381 euro”, a declarat, pentru NewsIn, consilierul din cadrul Ministerului Mediului si Dezvoltarii Durabile (MMDD), Nicoleta Dobre.

Propunerile de proiecte se depun la MMDD pina in 21 noiembrie 2008, termenul final stabilit de Comisia Europeana (CE).

Pot beneficia de finantare prin LIFE+ atat institutii publice, cat si private.

Astfel, vor fi alocate fonduri comunitare pentru dezvoltarea si intretinerea bazelor de date care permit accesul publicului la informatiile despre mediu, monitorizarea mediului, inclusiv a padurilor, participarea la initiative de prevenire a incendiilor forestiere, gestionarea siturilor si a speciilor, elaborarea si punerea in aplicare a planurilor de actiune privind conservarea speciilor si a habitatelor.

Pentru perioada 2007-2013, bugetul alocat de CE prin acest instrument financiar este de 2,143 miliarde euro, sesiunile pentru propunerile de proiecte fiind organizate in fiecare an de Comisia Europeana.

Sursa: Cotidianul

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente