Romania va plati din 2010 amenzi de 200.000 euro pe zi pentru gropile de gunoi neconforme

Ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, a declarat, astazi, la Craiova, ca Romania va plati amenzi de 200.000 de euro pe zi, din 2010, daca gropile de gunoi neconforme nu vor fi inchise.
gropi de gunoi neconforme
“Trebuie sa fim toti atenti si sa apasam pe acceleratie pentru a realiza gorpi de gunoi la standarde europene. Daca nu, in 2010 vom scoate din buzunar cate 200.000 de euro pe zi. Atat va trebui sa platim daca nu rezolvam aceasta problema”, sustine Nicolae Nemirschi, citat de NewsIn.

Ministrul Mediului a mai spus ca in acest moment 94 la suta din gropile de gunoi nu sunt realizate conform standardelor europene si ca accesarea de fonduri nerambursabile este principala sursa de venit pentru rezolvarea problemelor. “Accesarea de fonduri europene nu inseamna sa dam doar hartii sau studii de fezabilitate. Autoritatile locale trebuie sa realizeze gropi ecologice. Avem 389 de gropi care nu se conforma standardelor europene, adica 94 la suta nu sunt in regula. In Dolj, una singura era realizata la standarde europene la momentul aderarii la UE, si anume cea de la Craiova”, a afirmat Nemirschi.

Ministrul a mai spus ca vechile gropi de gunoi vor fi inchise treptat, pe masura ce unele noi vor fi construite.

Sursa: Adevarul

Articole similare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,220FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente