Romanii au renuntat la peste 200 de tone de deseuri electrice la campania Marea Debarasare din aprilie

Populatia a renuntat la 202 tone de deseuri de echipamente electrice si electronice (DEEE) in cadrul campaniei Marea Debarasare din aprilie, cele mai multe fiind colectate din regiunile Bacau si Cluj-Napoca, potrivit datelor transmise, vineri, de Ministerul Mediului.
marea debarasare
„La campania din 4 aprilie au participat 290 de localitati, din care 189 sunt localitati urbane, iar 101 sunt localitati rurale. In 93 de localitati, cantitatea colectata a fost zero”, conform Ministerului.

Astfel, primele trei clasate in topul colectarii de deseuri de echipamente electrice si electronice au fost Bacau, Cluj-Napoca si Galati. Cele mai putine deseuri colectate au fost in Craiova si Bucuresti-Ilfov.

Municipiul Timisoara nu a participat la Marea Debarasare din 4 aprilie, deoarece primaria organizase in perioada 16-29 martie Campania de Curatenie Generala de Primavara, in cadrul careia s-au strans peste 27.000 de kilograme de deseuri de echipamente electrice si electronice, a mai anuntat Ministerul Mediului.

La prima editie din acest an, derulata in 14 martie, cele mai multe deseuri de echipamente electrice si electronice au fost colectate din judetele Bihor (75 tone), Constanta (22 tone) si Gorj (17 tone), potrivit datelor Ministerului Mediului.

Sursa: Realitatea TV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *