Populatia a renuntat la 202 tone de deseuri de echipamente electrice si electronice (DEEE) in cadrul campaniei Marea Debarasare din aprilie, cele mai multe fiind colectate din regiunile Bacau si Cluj-Napoca, potrivit datelor transmise, vineri, de Ministerul Mediului.
marea debarasare
“La campania din 4 aprilie au participat 290 de localitati, din care 189 sunt localitati urbane, iar 101 sunt localitati rurale. In 93 de localitati, cantitatea colectata a fost zero”, conform Ministerului.

Astfel, primele trei clasate in topul colectarii de deseuri de echipamente electrice si electronice au fost Bacau, Cluj-Napoca si Galati. Cele mai putine deseuri colectate au fost in Craiova si Bucuresti-Ilfov.

Municipiul Timisoara nu a participat la Marea Debarasare din 4 aprilie, deoarece primaria organizase in perioada 16-29 martie Campania de Curatenie Generala de Primavara, in cadrul careia s-au strans peste 27.000 de kilograme de deseuri de echipamente electrice si electronice, a mai anuntat Ministerul Mediului.

La prima editie din acest an, derulata in 14 martie, cele mai multe deseuri de echipamente electrice si electronice au fost colectate din judetele Bihor (75 tone), Constanta (22 tone) si Gorj (17 tone), potrivit datelor Ministerului Mediului.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.