In “Saptamana Ecologica”, 06 – 10 aprilie 2009, s-au desfasurat actiuni de ecologizare in localitatile: Ticleni, Godinesti, Ciunerceni si Tismana. La actiuni au participat angajatii APM Gorj, elevi, cadre didactice, reprezentanti ai socitatii civile precum si reprezentanti ai autoritatilor publice din localitatile respective.
saptamana ecologica
Cu ocazia “Saptamanii Ecologice”, cadrele didactice si primarii reprectivelor localitati au fost premiati simbolic pentru activitatile organizate. Agentia pentru Protectia Mediului Gorj a desfasurat la Ticleni, dar si in alte trei localitati, o serie de actiuni de constientizare privind gestionarea deseurilor si prevenirea incendiilor.

De asemenea, in cadrul “Saptamanii Ecologice”, reprezentantii APM Gorj au prezentat copiilor de la Gradinita din Ticleni un film referitor la masurile de prevenire a incendiilor. Elevii de la Liceul Ticleni au vizionat un film documentar privitor la dezasamblarea echipamentelor electronice care contin piese de aur si argint daunatoare mediului, dar folositoare industriei electronice.

“In cadrul saptamanii ecologice au avut loc mai multe actiuni de ecologizare. Au fost ecologizate cursurile de apa, caile de acces si spatiile publice din localitate. Au avut loc intalniri cu pensionarii, care au participat la actiunile de ecologizare prin colectarea deseurilor, sortarea lor si depunerea in saci menajeri in locuri special amenajate”, a declarat Gheorghe Fometescu, directorul APM Gorj.
Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here