Romanii vor recompense pentru a recicla

0
320

Un studiu realizat de asociatia Ecotic arata ca romanii sunt dispusi sa adopte un comportament ecologic in ceea priveste deseurile de echipamente electrice si electronice (DEEE), dar fara prea multe eforturi din partea lor.marea debarasare

Raportul prezentat a a avut ca tema „Dotarile din gospodarii cu echipamente electronice si atitudinea populatiei fata de electronicele uzate”.

Conform studiului, romanii se declara dispusi sa recicleze DEEE numai in masura in care li se ofera eventuale facilitati financiare pentru predarea aparatelor uzate. Studiul arata ca peste 90% din respondenti admit ca activitatea de colectare selectiva a deseurilor este importanta (13,7%) si foarte importanta (80,8%), insa, in continuare, nu actioneaza in aceasta directie.

Studiul a fost realizat pe un esantion reprezentativ de 1.000 de persoane, la nivelul oraselor cu peste 50.000 de locuitori. Segmentul-tinta a fost reprezentat de persoanele cu varste cuprinse intre 25 si 55 ani, care au fost implicate in procesul de achizitie a unui echipament electric sau electronic in ultimul an.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.