Romaqua considera Green Index Business o initiativa buna

Ministerul Mediului a lansat, in parteneriat cu Asociatia Green Revolution, Green Business Index, topul celor mai verzi companii romanesti.greenbusiness

Alexandru Patruti, analist de mediu al Romaqua, considera ca Green Business Index este o initiativa buna in contextul in care mediul are nevoie de o atentie sporita.

„Din punctul meu de vedere, orice initiativa de acest gen este buna. Spun asta mai ales in contextul in care pana acum nu a mai existat un astfel de top al firmelor verzi, asa cum este Green Business Index. Este cu atat mai buna cu cat ea soseste din partea mediului privat. In ceea ce priveste constientizarea fata de un management responsabil fata de mediu, nu pot da un verdict de pe acum, dar Green Business se poate constitui intr-o astfel de parghie”, a declarat Alexandru Patruti.

Ministerul Mediului a lansat, in parteneriat cu Asociatia Green Revolution, Green Business Index, topul celor mai verzi companii romanesti.

„In Romania sunt foarte multe ONG-uri foarte active, care fara niciun ajutor de la stat rezolva foarte multe probleme care sunt de multe ori in responsabilitatea autoritatilor. Avem un parteneriat cu doua ONG-uri, prin care vom realiza un top anual al celor mai responsabile companii fata de mediu. Companiile se pot inscrie pana la 10 mai, pe baza unor criterii bine stabilite, iar clasamentul va fi facut public la inceputul lunii iunie”, a declarat Laszlo Borbely, Ministrul Mediului.

„Parteneriatul cu Ministerul Mediului reprezinta un sprijin deosebit de important in realizarea proiectului Green Business Index. Speram ca anul acesta sa avem un numar important de companii inscrise in Green Business Index si speram sa ne ridicam la asteptarile Ministerului Mediului dar si al companiilor romanesti”, a declarat, la randul sau, Raluca Fiser, presedintele Asociatiei Green Revolution.

Participarea la Green Business Index se poate realiza prin inscrierea gratuita pe site-ul www.gbindex.ro. Termenul limita de inscriere si completare a formularului este de 10 mai 2010. Rezultatele GBI vor fi prezentate in cadrul Galei Green Business Index care va avea loc in luna iunie, in Bucuresti.

Sursa: Realitatea TV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *