Rosia Montana isi asteapta oaspetii

  0
  437
  Roșia Montană își așteaptă oaspeții
  Rosia Montana isi asteapta oaspetii

  FanFest Rosia Montana a intrat in linie dreapta! Se finalizeaza pregatirile, se pun la punct ultimele detalii si se asteapta invitatii. Intre 15 si 19 august se desfasoara cea de-a saptea editie a festivalului fanului, cea mai ampla sarbatoare a patrimoniului cultural de la Rosia Montana.

  In premiera, FanFest reuneste cinci zile de activitati intr-un program extins, organizat in totalitate pe baza de voluntariat in sprijinul campaniei Salvati Rosia Montana. Printre noutatile din acest an se numara si Forumul de Activism Rosia Montana, spatiu de intrunire si interactiune al principalelor miscari sociale si de mediu din Romania. Cu peste 30 de plenare si ateliere propuse, forumul se deschide publicului miercuri dimineata si se incheie duminica la pranz cu Piata Solidaritatii – Marea Adunare de la Rosia Montana.

  „A lupta pentru o cauza inseamna de multe ori sa te intalnesti cu experiente si provocari care te inspira. Impreuna cu activisti experimentati din tara si strainatate, vom explora modalitatile in care putem sa actionam ca o forta comuna si sa ripostam la presiunea tot mai agresiva a corporatiilor. Goana dupa resurse sau proiecte mari de infrastructura care distrug comunitati intregi sunt doar cateva dintre temele discutate”, a declarat Raluca Dan, organizator al Forumului.

  Alaturi de conferinte pe tema protejarii patrimoniului din Rosia Montana sustinute de Asociatia ARA – Arhitectura. Restaurare. Arheologie si Serban Sturza, programul FanFest include expozitii precum Patrimoniul Rosia Montana in Imagini, Documente de arhitectura si Muzeul Rezistentei Rosia Montana. Sectiunea de literatura din acest an este una bogata si ii are ca invitati pe Mugur Grosu cu Video-poeme, pe Livia Stefan ce isi lanseaza volumul de poezie Revolver, pe Mitos Micleusanu de la Planeta Moldova si pe Mihai Vakulovski, Sandu Vakulovski, Mona Stanila si Flavius Ardelean de la Cenaclul Tiuk!.

  „Pentru momentele in care vrei sa-ti experimentezi latura de cititor montan, sa iti tragi sufletul dupa ascensiunea la Reduta, sa folosesti istet cele 30 de minute pana la concertul preferat sau pur si simplu sa compensezi absentele studentesti de la Sala de Lectura, exista acum o solutie. Sala de Lectura din cortul Lounge, iti ofera o selectie rafinata de reviste cu iz cultural contemporan”, a completat Andreea Duminicioiu, organizator FanFest.

  Programul de peste zi al festivalului cuprinde si filme documentare despre comunitati din lumea intreaga ce lupta impotriva proiectelor miniere si a exploatarii gazelor de sist, despre povestea nedreapta a lui Crulic si a ‘preafericitilor’ din groapa de gunoi de langa Pata-Rat. Si copiilor le este dedicata in acest an o sectiune ampla cu activitati pentru a descoperi Rosia Montana cu suflet deschis si optimist, prin joc.

  Muzica se lasa la inserat peste sat, iar concertele FanFest 2012 ii aduc pe scena pe urmatorii artisti: Mushroom Story / Luna Amara / Rehab Nation / Mojo Barrel Band / Luiza Zan & Snaps / Blazzaj / Kumm / Norzeatic si Martorii: Avant’n’Gard, Iordache, Tavi Scurtu, Utu Pascu / Blanoz / The Old Sound Got Changed (Suedia, a.k.a. The Outernational Space Gipsy Consortium) / Robin & The Backstabbers / IPR / Subcarpati / Aria Urbana / Silent Strike / DJ K-lu / Cuscrii (Electroclown & Danaga) / Limun / Padre (Electronic Hunt) / Mad Liquid (Electronic Hunt) / Atomic Midget / DJ WAREN back 2 back DJ XTZ / Zabriskie / Manki’n’Stieb / Kaido Kirikmäe / Ambient Electronica / Estonia.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.