Rotweileri arestati

1
243

HUNEDOARA. Cainii comunitari continua sa fie o problema pentru localitatile Vaii Jiului. Mai nou, apar si caini comunitari din rase periculoase. Spre exemplu, duminica, intr-un cartier al municipiului Petrosani si-au facut aparitia doi rotweileri. Fara lesa, fara botnita si fara stapan.
Copiii, netinand cont ca sunt caini din rase periculoase, sau fara sa stie acest lucru, s-au inghesuit sa se joace cu patrupedele. Au reusit chiar sa le lege cu niste sfori si sa plece la plimbare, pe ulitele cartierului. Totul a durat mai bine de doua ore. Pana cand, cineva mai cu minte s-a gandit ca trebuie anuntate autoritatile. Zis si facut. Numai ca, fiind o zi de duminica, adica nelucratoare pentru angajatii serviciului de ecarisaj, persoana respectiva a fost nevoita sa anunte politia. „Sunt periculosi. Copiii se joaca cu ei si, chiar daca acum par blanzi, nu se stie ce se poate intampla. Au fost nenumarate cazurile in care cainii din aceasta rasa au facut victime. Doamne fereste sa sara pe unul dintre copii. Il nenoroceste”, a spus Carmen, una dintre persoanele care a asistat la toata intamplarea.
Politistii de la Petrosani s-au deplasat la locul solicitarii cu nu mai putin de patru angajati. Acestia au preluat patrupedele, de sforile pe post de lesa, si au solicitat intariri. Nu de alta, dar nu puteau transporta rotwailerii cu Loganul. Asa ca au cerut duba politiei. Luni dimineata, cand au fost solicitati sa intervina, hingherii au constatat ca din doi caini mai ramasese doar unul. Rotweilerul isi luase talpasita si bantuia nestingherit prin Petrosani. Celalalt a fost dus la adapostul pentru caini de la sediul SC Gospodarie SA.
Conform informatiilor furnizate de surse din administratia locala, serviciul de ecarisaj de la Petrosani lucreaza de luni pana vineri, intre orele 7-15.30. Activitatea lor lasa insa multe semne de intrebare, desi, conform spuselor edililor, numai anul trecut au fost alocate 200 de milioane de lei vechi, iar anul acesta se lucreaza la extinderea adapostului. Cainii comunitari sunt tot pe strazi si tot la fel de multi. Mai mult, atunci cand ar fi nevoie de interventia hingherilor, aceasta este imposibila din cauza orarului.

Sursa: 24h online

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.