Rusia lucreaza la noi tipuri de arme nucleare

0
303

Putin si-a asigurat conationalii ca Rusia poate sa-si apere interesele atat pe propriul teritoriu, cat si in afara granitelor.

Pentru a sasea oara, si cel mai probabil pentru ultima data in calitate de presedinte al Rusiei, Vladimir Putin s-a aflat, ieri, in dialog direct cu conationalii sai. Cu aceasta ocazie, liderul de la Kremlin a anuntat ca Moscova lucreaza la noi tipuri de arme nucleare, ca parte a planului „grandios” de consolidare a apararii tarii. Nu au lipsit nici promisiunile electorale: compensatii la cheltuielile pentru gradinite si recalcularea pensiilor pentru militari.

„Vom dezvolta tehnologia de rachete, inclusiv noi complexuri strategice, cu caracter nuclear”, a precizat presedintele rus, ca raspuns la o intrebare a militarilor de la baza spatiala Plesetk. Rusia dispune de suficiente forte si mijloace ca, in cazul in care va fi necesar, sa-si poata apara interesele atat pe propriul teritoriu, cat si in afara granitelor, a subliniat Putin.

Cat priveste proiectul scutului american antiracheta din Europa, seful statului rus a declarat ca Statele Unite cauta modalitati de rezolvare a diferendelor, dar a avertizat ca Rusia ar putea sa-si desfasoare din nou armele in cazul in care ingrijorarile sale nu vor fi linistite. „Va pot asigura ca astfel de pasi sunt pregatiti si ca ii vom face. Unde si ce vom stationa, acest lucru tine de specialistii din armata rusa”, a explicat Putin.

De petrolul rus nu se poate atinge nimeni

Intrebat despre imensele rezerve de petrol si gaze ale Rusiei, lucruri care ademenesc Occidentul, Putin a spus ca „astfel de idei circula in capetele unor politicieni” din Occident. „Dupa parerea mea, este un fel de erotism politic ce le poate oferi placeri unora, dar care nu are sanse sa aduca rezultate bune”, a spus ironic presedintele, inainte de a ataca SUA pe tema politicii lor din Irak.

„Cel mai bun exemplu il constituie evenimentele din Irak, tara care nu s-a putut apara si care are enorme rezerve de petrol. Si ce s-a intamplat? S-a vazut. Americanii au invatat sa traga. Insa deocamdata nu au reusit sa aduca ordinea si sunt putine sanse sa reuseasca, pentru ca a combate un popor este un obiectiv fara viitor”, a explicat Putin.

„Multumesc lui Dumnezeu, Rusia nu este Irak. Rusia are suficiente mijloace si forta pentru a se apara si a-si proteja interesele”, a avertizat el.

Politica actuala va continua si dupa 2008

Presedintele rus le-a mai spus concetatenilor ca un nou presedinte ii va lua locul la Kremlin dupa alegerile prezidentiale din martie 2008, dar ca orientarea politica actuala va fi mentinuta. Putin a dialogat trei ore si sase minute in direct cu populatia tarii sale, timp in care a raspuns in total la 69 de intrebari. Rusii trimisesera peste un milion. Cel mai utilizat cuvant in raspunsurile presedintelui a fost „promit”, pe care l-a rostit de circa 20 de ori. Comentatorii au remarcat caracterul populist al celui de-al saselea dialog al presedintelui cu populatia Rusiei.
Sursa: Infoportal

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.