Singurul crematoriu din Romania polueaza peste limita admisa

Disperare in cartierul Vitan Barzesti din Capitala. Fumul singurului crematoriu din Romania ii otraveste pe cei care stau in zona.

Oamenii au motive serioase sa se planga, spun reprezentantii Garzii de mediu. Pe de alta parte, aceasta problema nu este usor de rezolvat. Sunt familii care prefera sa isi arda mortii si oameni care fac asta doar pentru ca nu au bani de inmormantare.

Oamenii au vedere directa spre cosul de iesire a fumului din crematoriu si spun ca in secunda doi trebuie sa inchizi tot pentru ca nu se poate sta in casa. La fel se chinuie toti locuitorii din zona.

Situatia a devenit dramatica in ultima perioada, cand s-au facut si 100 de incinerari pe luna. Asta inseamna ca, in medie, oamenii inhaleaza fum negru si trei ore pe zi.

Tot mai multe familii solicita sa li se incinereze mortii, de teama ca nu vor gasi un loc de veci. La Administratia Cimitirelor din Capitala ajung in fiecare zi cate patru cereri pentru un mormant. Adica 40.000 de cereri pentru cele 10.000 de locuri de veci libere din cimitirele Bucurestiului. Pe deasupra, costul incinerarii este cu mult mai mic: 500 de lei, fata de 1000 euro, cat poate ajunge un mormant.

“Primaria Capitalei a facut toate procedurile necesare astfel incat in anul 2008 sa fie achizitionate filtre. Investitia se ridica in jurul valorii de 500000 de euro”, a declarat George Georgescu, directorul Administratiei Cimitirelor si Crematoriilor Umane.

Cu toate acestea, comisarii Garzii de Mediu i-au amendat pe cei din conducerea crematoriului cu 50.000 de lei si i-au avertizat sa schimbe cat mai repede filtrele cosurilor de fum. Nemultumita de decizia Garzii de Mediu, Administratia Cimitirelor si Crematoriilor Umane a contestat amenda in instanta.

Sursa: Pro TV

Articole similare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,172FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente