Rusia pregateste noi rachete nucleare

  0
  375
  Rusia pregăteşte noi rachete nucleare
  Rusia pregateste noi rachete nucleare

  Rusia isi modernizeaza fortele strategice nucleare, prin construirea a doua rachete balistice intercontinentale. „Vocea Rusiei” sustine ca una dintre rachete va putea strapunge scutul antibalistic al SUA.

  Una dintre ele este racheta gigantica cu combustibil lichid Sarmat, care va inlocui complexul sovietic RS-36M Voievod, ce dateaza de pe timpul Razboiului Rece. Complexul Voievod este o componenta importanta a fortelor nucleare strategice ale Rusiei, fiind familia de rachete balistice intercontinentale cu cea mai mare greutate in zbor dintre cele aflate in dotare in lume in momentul de fata, peste 200 de tone. Cunoscut si sub denumirile SS-18 sau Satana, complexul Voievod a fost vazut de unii analisti americani ca o prima incercare a Uniunii Sovietice de a lovi termonuclear SUA, in special din perspectiva greutatii mari a incarcaturii de lupta si numarului mare de vehicule de reintrare independente, putand transporta pana la 10 ogive nucleare.

  Alegerea unei rachete pe baza de combustibil lichid este motivata de faptul ca poate transporta o incarcatura mai mare, spre deosebire de rachetele pe baza de combustibil solid. In replica pentru initiativa de modernizare nucleara, Rusia se asteapta ca SUA sa amplaseze sisteme de aparare antiracheta in Cosmos si sa consolideze scutul antibalistic din Europa, deoarece o racheta grea si puternica va putea strapunge aceste mijloace de aparare, potrivit publicatiei „Vocea Rusiei”.
  In paralel cu racheta Sarmat, Rusia lucreaza si la o racheta mobila pe baza de combustibil solid, care va inlocui complexele Topol-M si Yars. Astfel, Rusia urmareste sa-si mentina la cote inalte fortele strategice nucleare.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.