S-a dat startul celei de-a doua editii a competitiei internationale Wetland Globes (Globurile Zonelor Umede)

S-a dat startul celei de-a doua editii a competitiei internationale Wetland Globes (Globurile Zonelor Umede)

S-a dat startul celei de-a doua editii a competitiei internationale Wetland Globes (Globurile Zonelor Umede), competitie castigata anul trecut de Rezervatia Biosferei Delta Dunarii.

„Premiile World Wetland Network recunosc bunele practici in renaturarea zonelor umede, iar ONG-urile si grupurile comunitare sunt invitate sa voteze pentru zona umeda cunoscuta incepand chiar de acum. Votul este deschis din Iulie 2011 pana in Martie 2012, iar rezultatele vor fi anuntate la urmatoarea conferinta internationala Ramsar a zonelor umede din Iunie 2012. Cei care doresc sa isi acorde votul o pot face pe site-ul http://worldwetnet.org/awards/information/”, se precizeaza in comunicatul ARBDD.

Premiile sunt impartite in doua categorii: premiul „Globul albastru”, care sarbatoreste zone umede bine gestionate pentru specii si habitat, care au o implicare sanatoasa a populatiei locale si care furnizeaza bunuri si beneficii si premiul „Globul gri, care atrage atentia asupra zonelor umede, determinand actiuni de inversare a situatiei. Rezultatele din ultima etapa au fost anuntatela CBD COPdin Nagoya, Japonia, in 2011. La editia din anul 2010 au fost decernate 16 premii pentru sase continente, iar Rezervatia Biosferei Delta Dunarii a primit Premiul Globul Albastru.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente