S-a deschis prima salina artificiala pentru locuitorii din Timisoara

salina2.jpgNu mai e nevoie de un drum la Praid sau la Slanic Moldova. De acum va puteti trata afectiunile respiratorii la doar cateva statii de tramvai distanta. Camere desprinse din povesti, invaluite in sare adusa de la Ocna Dej, recreeaza in inima Timisoarei atmosfera unei cabane nordice, in care banatenii se pot trata de boli precum astmul, bronsita sau alergiile si relaxa in acelasi timp.

Prima salina artificiala din Timisoara aduce, in premiera nationala, o tehnica inventata in Rusia si extrem de populara in Finlanda. Un generator de aerosol salin transforma sarea de puritate mare, in particule mici, care ajung in tractul respirator inferior, si nu doar in cel superior, asa cum se intampla in salinele deja existente in Romania.

„In fiecare sedinta, 100 de grame de sare de puritate mare se transforma in particule mici”, a spus Alexandra Pelivan, studenta la medicina, cea care a avut ideea construirii primei saline artificiale din Timisoara. O sedinta tine 45 de minute, timp in care noua adulti si sase copii se pot bucura de efectele benefice ale salinei artificiale. „Adultii pot juca sah sau citi presa, timp in care copiii se pot juca intr-o camera special dedicata lor”, a explicat Alexandra.

Pentru constructia primei saline artificiale din Timisoara a fost nevoie de sase tone de sare, care acopera podeaua si peretii celor doua camere in care banatenii se pot trata, la cateva minute distanta de casa sau de locul de munca. In „casa de sare” exista si un semineu, care adaposteste cateva pietre din sare aduse chiar din Himalaya. Mobila de lemn si muzica in surdina ii ajuta pe timisoreni sa scape de stres sau oboseala si sa fie mai rezistenti in fata bolilor care ii pandesc in preajma anotimpului rece.

Salina artificiala este indicata tuturor timisorenilor, pentru intarirea sistemului imunitar sau preventia racelilor de sezon, dar si in cazul bolilor pulmonare cronice (bronsitele, astmul sau mucovisciloza) sau al afectiunilor ORL(rinite, sinuzite, otite, alergii).

O sedinta de 45 de minute la salina artificiala din zona Cetatii costa 20 de lei, iar pensionarii si copiii vor avea parte de oferte speciale.

Sursa: Adevarul, www.agenda.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *