Array

S-a inventat masina care consuma doar 0,1 litru la suta!

S-a inventat masina care consuma doar 0,1 litru la suta!
S-a inventat masina care consuma doar 0,1 litru la suta!

Inventie extrem de economicoasa a unui grup de studenti de la Universitatea Brigham: tinerii au realizat prototipul unui vehicul extrem de economic, valoarea consumului de carburant obtinuta in conditii reale parand pur si simplu SF: 0,17 litri la 100 de kilometri!

Potrivit ProMotor, inventia a fost facuta publica la concursul SAE Supermilage Competition. Cei 7 studenti, inventatori ai BYU Supermilage Vehicle, au reusit sa obtina cel mai bun consum cu vehiculul lor.

Valoarea consumului de combustibil a fost 1.331 mpg, adica circa 0,17 litri/100 km! Astfel, cu masina lor s-ar putea parcurge peste 560 de kilometri cu un singur litru de benzina! Atat doar ca nu e foarte rapida, media de deplasare fiind de aproximativ 15 mile pe ora, adica undeva la 24,14 km/h.

In cazul competitiei la care a participat vehicolul studentilor, regula a fost ca masina sa foloseasca doar 20 de grame de benzina pe un traseu de 10 mile lungime.

Super masina are o caroserie optimizata aerodinamic, foarte usoara, care impreuna cu motorul cantareste doar 45 de kilograme. Propulsorul folosit apartine unei masini de tuns iarba, modificat: studentii i-au modificat sistemul de injectie si i-au crescut compresia de la 8:1 la 14:1.

Desi teoretic vehiculul demonstreaza ca se pot obtine valori extrem de joase ale consumului de carburant, in practica se pare ca tot propulsia electrica si cea pe baza de hidrogen sunt viabile in viitorul apropiat.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente