S-au deschis Expoconstruct si Expo Mediu 2012 la Bacau

S-au deschis Expoconstruct si Expo Mediu 2012 la Bacau

Manifestarile sunt gazduite de Centrul de Afaceri si Expozitii din Bacau, pana pe 11 martie, inclusiv

Camera de Comert si Industrie Bacau a inaugurat, joi, 8 martie, la Centrul de Afaceri si Expozitii, manifestarile promotionale Expoconstruct si Expo Mediu, la care participa peste 40 de agenti economici din 12 judete ale tarii si din Municipiul Bucuresti, intre care si o reprezentanta a unei firme din Cehia, BRD-GSG, institutii universitare si organizatii ale inventatorilor si inovatorilor. O buna parte dintre expozanti sunt din judetul Bacau. Parteneri de organizare sunt Agentia Regionala pentru Protectia Mediului Bacau, Patronatul Constructorilor Bacau si Centrul Europe Enterprise Network RO-Bacau.

Manifestarea a fost deschisa de presedintele Camerei de Comert, Doru Simovici, care i-a avut alaturi pe reprezentantii Prefecturii si Primariei Bacau. “Au fost vremuri in care Expoconstruct era mult mai mare, in Bacau – a spus Doru Simovici. Dar si vremurile erau altele. Ce va fi in urmatorii ani depinde de noi toti, de expozanti, de autoritati, de organizatori, de mass-media. Pentru a crea, impreuna vadul comercial al acestui nou centru de expozitii din Bacau. Pentru ca dintre cele aproximativ 10.000 de firme active din judetul Bacau, circa 14% sunt din constructii, adica circa 1.320. Acestea au avut o cifra de afaceri, in 2011, de aproximativ 600 de milioane de euro, cu circa 11.000 de angajati. Se pare, insa, ca perioada de criza prin care am trecut, pina acum, nu ne-a invatat prea amult, iar firmele incep sa strige catre autoritati neimplinirile pe care le au”. O parte dintre aceste nemultumiri si propuneri le avem consemnate si noi si le vom da publicitatii.
Expoconstruct a ajuns la editia a XVII-a si prezinta materiale si utilaje de constructii, instalatii electrice, confectii si structuri metalice, usi, ferestre, mobilier, timplarie, case de lemn, feronerie, seminee, cosuri de fum, izolatii pentru interior si exterior, decorativi, vopsele, lacuri, abrazive, adezivi, usi de garaj, automatizari, bariere automate, balustrade si scari de inox, cofraje din polistiren, borduri, pavaje, proiecte imobiliare, produse si servicii bancare. Expo Mediu, insa, se afla la editia a VI-a si prezinta microhidrocentrale, sisteme energetice ecologice, managementul deseurilor, instalatii pentru tratarea de ape industriale uzate, filtre de apa, sisteme solare fotovoltaice, sisteme de control al poluarii, biofitomodulatori de tip “Ancu Dinca” si consultanta privind protectia mediului.
Tot joi, specialistii au putut participa si la Conferinta Regionala “Protectia mediului si dezvoltarea durabila”, organizata de Agentia Regionala pentru Protectia Mediului Bacau, si la prezentarea Conceptul de “casa pasiva” si tehnologia de constructie a cladirilor, in vederea reducerii consumului de energie in exploatare, facuta de ECOCALD Cluj-Napoca. Astfel de evenimente colaterale sunt organizate si vineri, 9 martie. De la ora 12,00, va avea loc prezentarea Argumente in vederea alegerii tipului de turbina pentru echiparea agregatelor din dotarea microhidrocentralelor, facuta de CINK HYDRO ENERGY Karlovy Vary, Cehia (de la ora 11,30), iar de la ora 12,15 va avea loc prezentarea Managementul deseurilor din Romania, facuta de Asociatia Romana de Salubritate Bucuresti. De la ora 13,00 va avea loc prezentarea Casele “pasive” in Romania si tendintele internationale, facuta de AMVIC Bucuresti, iar de la 13,45 prezentarea Bio-fito-modulatorii de tip “Ancu Dinca” si sanatatea, facuta de Ancu Dinca, de la DNRN & DIEE Com Bucuresti. Aceste actiuni vor avea loc in sala de conferinte a Centrului Expozitional.
Vizitarea expozitiilor se poate face zilnic intre orele 10,00 – 18,00.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente