S-au inventat hamburgerii care reduc pofta de mancare

Cercetatorii britanici lucreaza la un extract de plante care sa poata fi adaugat in compozitia alimentelor de tip tip fast food si a altor produse bogate in grasimi, precum chips-urile, pentru a reduce pofta de mancare si, implicit, obezitatea. Specialistii cred ca acest ingredient minune ar putea sa ajute persoanele care tin dieta sa se limiteze la mici portii din alimentele bogate in grasimi si zaharuri, cu scopul de a preveni obezitatea. Ingredientul, care se gaseste in mod natural in majoritatea plantelor, semintelor si cerealelor, poate fi adaugat in orice aliment bogat in grasimi si zaharuri si poate sa combata senzatia de foame timp de pana la 12 ore. Este vorba de lipidele care se gasesc in partile cloroplaste ale celulelor plantelor, utilizate in fotosinteza. Acestea se gasesc in ovaz, grau si seminte comune. Compusul actioneaza prin „invelirea grasimii” inainte de digerare, astfel incat enzimele care o descompun lucreaza mai lent ca de obicei. Acest fenomen semnalizeaza creierului ca stomacul este plin, chiar daca acesta este doar pe jumatate plin. Expertii de la Institute of Food Research din Norwich, care urmeaza sa
testeze produsul pe subiecti umani, spera ca peste cativa ani sa lucreze cu producatorii alimentari la dezvoltarea acestui supliment. Insa cercetatorii cred ca acestia vor fi reticenti la idee, pentru ca oamenii ar cumpara cantitati mai mici din produsele lor. „Testele au demonstrat ca, in laborator, cand izolam lipidele, acestea pot elimina pofta de mancare. Teoretic, acestea ar putea fi adaugate in orice produs care contine grasime”, a indicat coordonatorul proiectului, profesorul Peter Wilde. Pe piata exista deja cateva produse care reduc senzatia de foame. Este vorba mai ales de alimente pe baza de fibre care se gasesc in graul integral.

Sursa: Gardianul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *