Sa invatam sa schimbam viitorul impreuna!

Elevii si studentii craioveni sunt invitati la un program de dezvoltare ecologica. Vor fi organizate tururi ale Craiovei, pentru a compara zonele curate si pline de verdeata (denumite „HOT”) cu cele poluate (din categoria „NOT”).
aiesec

Organizatia studenteasca AIESEC si grupul CEZ lanseaza un nou proiect pentru craioveni: „Learn To Change The Future” (Invata sa schimbi viitorul), care se desfasoara de la inceputul lunii iunie si pana pe 15 august 2009, prin care tinerii se pot implica in viata comunitatii locale. Timp de aproape doua luni si jumatate, sapte stagiari AIESEC din Marea Britanie, Slovacia, Turcia si Rusia ii vor invata pe elevii si studentii care se inscriu la proiect despre ceea ce inseamna „dezvoltarea ecologica sustenabila, voluntariat si educatie ecologica cu impact direct asupra comunitatii locale”, se arata intr-un comunicat de presa transmis catre GdS.

Punctele „HOT” si „NOT” ale Craiovei

Tinerii care vor participa la proiect vor avea posibilitatea sa compare zonele poluate ale orasului si ale judetului cu altele mai putin poluate. Tinerii vor participa la doua tururi ale orasului (inclusiv unele comune din judet) pentru a observa diferentele intre zonele poluate si murdare si cele curate, ecologice. Pentru a se putea face comparatia, organizatorii au stabilit zonele „HOT” ale Craiovei si imprejurimilor, precum si zonele „NOT”, cele mai poluate din urbe si din judetul Dolj. CEZ sustine ca tinerii care vor face parte din proiectul privind educatia ecologica vor fi plimbati in zonele „HOT”, cum ar fi: parcul English Park, Piata „Mihai Viteazul”, Gradina Botanica, Parcul „Nicolae Romanescu”, la Unitatea Militara din Valea Fetii, dar si in judet, la Plenita, unde va fi vizitata Poiana Bujorului. La polul opus, vor fi vizitate zonele cele mai poluate din Craiova (adica „NOT”): termocentrala de la Isalnita, Lacul Tanchistilor, padurea de la Malu Mare, padurea Preajba, padurea Bucovat, Lunca Jiului, iar din judet ar fi de vizitat Valea Rea – Radovan, Lacul de la Geormane – Bratovoiesti. Compararea zonelor „HOT” si „NOT” se va incheia la Muzeul de Stiintele Naturii, unde tinerii craioveni vor afla care sunt ariile protejate din Dolj si unde li se va expune o scurta istorie a Craiovei.
Elevii si studentii se pot inscrie la proiect la adresa [email protected] sau www.aiesec-craiova.org/learn, pana pe 6 iunie 2009.

Provocare: „Rebranding Craiova”

Punctul culminant al proiectului de doua luni si jumatate il va constitui Campania de „Rebranding Craiova”, adica de trasare a noi branduri zonale in Banie. In functie de imaginatia fiecaruia, in cadrul acestei campanii, tinerii vor putea sa reinventeze zonele vizitate in tururile orasului, folosindu-si atat imaginatia, cat si informatiile dobandite. „Autoritatile locale vor fi invitate sa analizeze propunerile participantilor si sa puna in practica solutiile viabile prezentate de acestia”, sustin reprezentantii AIESEC.

Sursa: Gazeta de Sud

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *