Saci de pampersi, aruncati pe cursurile raurilor

0
306

Reprezentantii Garzii de Mediu Dolj sustin ca vor sesiza politia, dupa ce lucratori din cadrul institutiei au descoperit sute de saci de pampersi aruncati pe cursurile de apa si pe marginea drumurilor din judet.

Descoperirea sutelor de saci de scutece de unica folosinta pregatiti pentru incinerare a fost facuta dupa ce, in urma cu mai bine de o luna, o comisie constituita printr-un ordin al prefectului a inceput controlul cursurilor de apa din judet pentru a preveni colmatarea acestora. Verificarea din teren a scos la iveala faptul ca sute de saci cu pampersi legati cu banda adeziva au fost aruncati pe marginea drumurilor din judet sau pe cursurile raurilor, de persoane necunoscute, incalcandu-se astfel flagrant normele de mediu. Comisarul-sef al Garzii de Mediu Dolj, Manu Costache, a cerut sprijinul sefilor de servicii deconcentrate in cadrul sedintei Colegiului Prefectural de ieri pentru depistarea celor care au aruncat sacii, mentionand ca este vorba, probabil, de societati comerciale angajate de spitale, crese sau camine sa preia si sa incinereze deseurile de acest tip. „Deja este un fenomen, nu este ceva local. Sunt sute de saci de pampersi aruncati peste tot in Dolj. E o practica a unor societati comerciale, care cred ca sunt din alte judete. Sunt angajate de spitale, crese sau camine pe bani publici sa ridice deseurile si sa le duca in locuri special amenajate pentru a le incinera. Dar si incinerarea costa. Asa ca prefera sa le arunce pe marginea drumurilor sau a cursurilor de apa”, a spus Manu Costache.

Amenzi pentru 15 primarii doljene

Seful Garzii de Mediu a facut ieri apel la politistii doljeni pentru colaborarea, in vederea obtinerii de informatii, cu celelalte inspectorate de politie din regiune, spunand ca, imediat ce va afla faptasii, nu va ezita sa inainteze dosarul procurorilor. Costache a mai spus ca un prim pas in incercarea de a afla care sunt societatile implicate este contactarea celor care ar fi putut incheia contracte cu astfel de firme, precum spitalele, caminele sau azilurile de batrani. „O sa mergem la spitale, aziluri de batrani, la crese, sa vedem care sunt societatile. Sunt incheiate contracte. O sa cer facturile, sa vedem cine sunt”, a mai spus Costache. De mentionat este faptul ca, in urma controlului facut de echipe mixte din cadrul Garzii de Mediu si al Sistemului de Gospodarire a Apelor Dolj, au fost amendate 15 primarii din judet cu cate de 15.000 de lei, pentru gunoaiele gasite pe cursurile de apa.

Sursa: Gazeta de Sud

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.