Sacrificarea a sute de ciresi in rod, „amendata” in expozitia „Lemn.ro”

  0
  544

  La Muzeul National de Arta Contemporana (MNAC) din Capitala s-a deschis expozitia „Lemn.ro”, ce include o instalatie a lui Virgil Scripcariu, sculpturi ale mai multor artisti, precum si o selectie de fotografii.expozitie

  Expozitia recompune trei discursuri vizuale. In prima parte este prezentata o selectie de fotografii realizate in anii ’20, de autori necunoscuti, avand ca tema exploatarea excesiva a padurilor din nordul Moldovei.

  A doua sectiune este dedicata utilizarii lemnului de catre sculptori, ale caror lucrari apartin colectiei MNAC (George Apostu, Ion Bitzan, Alexandru Calinescu – Arghira, Titi Ceara, Vlad Ciobanu, Doru Covrig, Bela Crisan, Darie Dup, Vasile Gorduz, Gheorghe Iliescu-Calinesti, Ovidiu Maitec s.a.). Aceasta zona exemplifica diversitatea solutiilor alese de artisti intr-o demonstratie de exploatare a calitatilor plastice ale lemnului.

  A treia sectiune a expozitiei – instalatia 412 x 4 -, conceputa de sculptorul Virgil Scripcariu, a fost prilejuita de reactia publica, in 2006, a arhitectului Serban Sturdza, in momentul sacrificarii a 412 de ciresi in rod, dintr-o livada din cartierul Berceni. In ultimii 20 de ani, Bucurestiul a pierdut un milion de copaci.

  Expozitia este deschisa pana in 30 mai.

  Sursa: TVR

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.