Conform Directiei Sanitar Veterinare (DSV) Salaj s-a deschis sezonul de vanatoare la mistreti. Drept urmare, DSV Salaj si Asociatia Judeteana a Vanatorilor si Pescarilor Sportivi (AJVPS) Salaj au incheiat un protocol de colaborare, insistand asupra modului de depozitare si comercializare a carnii provenite de la animalele vanate, transmite corespondentul AMOS News.
Protocolul de colaborare obliga legal AJVPS Salaj sa prezinte probe pentru analize de laborator de la toti mistretii vanati si/sau gasiti morti. Probele supuse analizelor vor evidentia daca animalele au pesta porcina clasica sau trichineloza. De asemenea, pasarile gasite moarte, bolnave sau eventual vanate vor fi inaintate catre Laboratorul Sanitar Veterinar Salaj deoarece in unele tari europene au fost diagnosticate cazuri de gripa aviara.Carnea provenita de la animalele vanate nu poate fi folosita pentru consum decat dupa ce au fost realizate analizele de laborator. Vanatorii sunt obligati sa pastreze carnea la o temperatura sub 7 grade Celsius, in perioada imediat urmatoare impuscarii si pana la obtinerea rezultatelor analizei de laborator.
Sursa: Universul Padurii