Salonul Auto de la Detroit a impresionat vizitatorii cu masini “verzi”

Ford, General Motors, Volkswagen, Honda si Toyota au venit cu 40 de modele la acest salon auto.masini verzi

Electrice, hibride si compacte. Acestea sunt principalele caracteristici ale masinilor prezentate la Salonul Auto de la Detroit, primul mare eveniment de acest gen al anului. Ford, General Motors, Volkswagen, Honda si Toyota au venit cu 40 de modele. Marii constructori s-au reprofilat pe modele cu un consum redus de carburant sau au inlocuit integral motoarele conventionale cu unele electrice.

Organizatorii salonului au pus la punct o sectiune speciala numita Bulevardul Electric, care reuneste 20 de vehicule propulsate de kilowati si nu de benzina. Vedetele sunt Nissan Leaf si Chevrolet Volt, ale caror preturi variaza intre 30 si 40 de mii de dolari. Constructorii mizeaza si pe modelele compacte, pe care spera sa le faca mai populare in randul clientilor americani, devotati masinilor de mari dimensiuni.

Chiar daca vanzarile de automobile au inregistrat o crestere la finalul anului trecut, grijile privind viitorul industriei nu au disparut. Rata crescuta a somajului din Statele Unite si o economie in convalescenta sunt principalele piedici. Cu toate acestea, estimarile spun ca vanzarile vor creste in Statele Unite, de la 10,4 milioane de masini in 2009, la 11,5 milioane in 2010.

Sursa: Realitatea TV

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,212FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente