SALONUL AUTO DE LA GENEVA, GAZDA MASINILOR ECOLOGICE

0
322

Salonul auto de la Geneva este gazda unor premiere automobilistice menite sa protejeze mediul inconjurator. Anul acesta, vedetele show-ului sunt masinile ecologice de mici dimensiuni, in conditiile in care industria automobilelor incearca sa se adapteze noii legislatii de la Bruxelles. Uniunea Europeana intentioneaza sa sporeasca masurile indreptate spre protectia mediului, prin limitarea emisiilor de noxe ale viitoarelor vehicule, inca din faza de fabricare. Majoritatea modelelor de la Geneva se inscriu in categoria sport, destinate, in principal, tinerilor.

Toyota prezinta conceptul iQ, un automobil ce nu atinge 3 metri lungime, dar in care incap 3 adulti si un copil.

Audi lanseaza modelul A3 decapotabil, care va concura cu BMW seria 1, prezentat la Detroit, in ianuarie.

Piata SUV-urilor este in crestere, iar cei de la Toyota stiu asta. Compania japoneza lanseaza un model pe platforma Yaris, ce va purta numele de Urban Cruiser.

Volvo introduce XC-60 ce va concura cu BMW X3, Mercedes GLK si Audi Q5, iar producatorul francez Renault prezinta primul sau SUV, numit Koleos. Automobilul va fi construit pe platforma de Nissan Xtrail.

Companii „certate” cu mediul inconjurator, precum Mercedes si BMW, introduc modele hibride diesel-electrice pentru modelele GLK si X5. Land Rover lanseaza o noua editie conceptului LRX, cu un consum de 5 litri/100 km si emisii de clasa B.

In topul masinilor de lux prezentate la Geneva se regasesc noul model Nissan si Phantom Coupe, de la Rolls Royce.

Salonul auto international de la Geneva este un show auto ce se desfasoara anual, in luna martie, la complexul expozitional Palexpo, situat in vecinatatea aeroportului din oras. Showul auto a avut premiera in 1905, iar in prezent este considerat unul dintre cele mai importante evenimente ale Organizatiei Internationale a Constructorilor de Automobile.

Sursa: Antena 3

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.