Saptamana Europeana a Mobilitatii in Giurgiu “Miscare in directia corecta!” 16-22 septembrie 2012

  Ziua Mobilitatii Europene

  In fiecare an, in perioada 16-22 septembrie la nivel european se desfasoara activitati dedicate Saptamanii Europene a Mobilitatii, initiativa sprijinita de Comisia Europeana prin Directoratul General de Mediu. Logo-ul de anul acesta este “Miscare in directia corecta!”.

  Municipiul Giurgiu se afla printre numeroasele orase europene care organizeaza actiuni dedicate Saptamanii Europene a Mobilitatii si Zilei Europene fara masini. Inca din anul 2004, Primaria Municipiului Giurgiu a fost inregistrata anual on-line pe site-ul www.mobilityweek.eu  si a marcat evenimentul prin intreruperea circulatiei pe un tronson al Bdlui. Bucuresti si organizarea in colaborare cu Inspectoratul Scolar Judetean Giurgiu si Agentia pentru Protectia Mediului a unor concursuri de biciclete, role si/sau desene pe asfalt cu elevi din municipiul Giurgiu.
  Nici anul acesta nu se va face exceptie, municipalitatea implicandu-se in promovarea initiativei europene de mediu prin realizarea unor materiale publicitare (bannere, panouri publicitare, mape inscriptionate, postere, flyere pe care le va amplasa in zonele intens circulate ale orasului si le va distribui in scoli) cu simbolurile Saptamanii Europene a Mobilitatii, intreruperea circulatiei rutiere pe tronsonul dintre Primarie si Parcul Mihai Viteazul, in data de 21 septembrie 2012, in intervalul orar 7,00 – 17,00, dar si organizarea, pe acelasi tronson, in data de 21 septembrie 2012, orele 11,30-13,30, a unui atelier de desene pe asfalt cu tematica de mediu, la care vor participa elevi din clasele primare.

  Obiectivele actiunii vizeaza incurajarea comportamentului compatibil cu dezvoltarea durabila si, in particular, cu protectia calitatii aerului, reducerea fenomenului de incalzire globala si reducerea zgomotului, constientizarea cetatenilor asupra efectului pe care il are alegerea modului de transport asupra calitatii mediului, dar si furnizarea de oportunitati pentru mersul pe jos, pentru ciclism si pentru utilizarea cu preferinta a transportului in comun.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *