Saptamana Mobilitatii Europene 2010 la Botosani

„Calatorim mai inteligent, traim mai mai bine”, acesta este sloganul editiei din acest an a Saptamanii Mobilitatii Europene, manifestare care se va desfasura si la Botosani in perioada 16-22 septembrie. Evenimentul este organizat de Primaria Botosani si Agentia pentru Protectia Mediului Botosani. Astfel, in intervalul amintit sunt programate o serie de actiuni menite sa promoveze nevoia de miscare si mijloacele ecologice de deplasare. In acest sens au fost editate scrisori care vor fi transmise consilierilor locali, judeteni, reprezentantilor Institutiei Prefectului, dar si directorilor de la institutiile deconcentrate prin care sunt rugati ca in aceasta saptamana sa renunte la deplasarea cu masina personala in favoarea mersului pe jos, cu tramvaiul sau…cu bicicleta. De asemenea, in scoli si licee vor fi distribuite pliante prin care se va incerca constientizarea elevilor de importanta folosirii mijloacelor ecologice de deplasare.

Programul actiunilor celei de a VIII-a editii a fost structurat in felul urmator:

Joi, 16 septembrie:  efectuarea unui mars cu biciclisti voluntari de la diferite  O.N.G. – uri din Botosani. Traseul va fi : plecare : Liceul A.T. Laurian – str. Nicolae Iorga – Calea Nationala –  str. Sucevei – B-dul Mihai Eminescu –  PECO MOLL – Calea Nationala – str. Nicolae Iorga – Liceul A.T. Laurian incheierea traseului.

Vineri, 17 septembrie, sambata, 18 septembrie si duminica, 19 septembrie – se va desfasura actiunea „In oras fara masina personala”. In limita posibilitatilor –  circulatia tramvaiului va fi gratuita. Vor fi realizate, de asemenea, actiuni de constientizare in scoli si licee.

Sambata, 18 septembrie si duminica, 19 septembrie circulatia masinilor va fi intrerupta pe b-dul Mihai Eminescu, pe sectorul cuprins intre intersectia bulevardului cu strazile Marchian si  Octav Onicescu. Cu aceasta ocazie in zona vor fi organizate o serie de demonstratii sportive cu trupe locale din diferite sporturi. Actiunea va fi organizata cu sprijinul Directiei pentru Sport a Judetului Botosani si Administratia Judeteana  a Taberelor Scolare. Luni, 20 septembrie si marti, 21 septembrie se vor desfasura seminarii cu tema  Transport inteligent, viata mai buna” in scoli si licee.

Miercuri, 22 septembrie  va fi organizat un „atelier” de desene pe asfalt cu tema Transport inteligent, viata mai buna”. Actiunea va avea loc pe Pietonalul Unirii sau in Parcul Mihai Eminescu. Primaria Botosani multumeste pentru sprijinul acordat Inspectoratului de Jandarmi Botosani, Politiei Rutiere si Politiei Comunitare pentru colaborare si sprijin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *