”Saptamana verde” a Comisiei Europene aduce oaspeti la Statia de epurare a Sibiului

  0
  385
  ”S?pt?mâna verde” a Comisiei Europene aduce oaspe?i la Sta?ia de epurare a Sibiului
  ”Săptămâna verde” a Comisiei Europene aduce oaspeți la Stația de epurare a Sibiului
  ”Saptamana verde” a Comisiei Europene aduce oaspeti la Statia de epurare a Sibiului
  ”Saptamana verde” a Comisiei Europene aduce oaspeti la Statia de epurare a Sibiului

  Un grup de aproximativ 60 de elevi si cadre didactice ai Scolii gimnaziale numarul 21 din Sibiu au vizitat vineri, 23 mai ac, Statia de epurare a Sibiului in cadrul Proiectului ”Saptamana verde”, derulat de ”Apa Canal” Sibiu sub egida Comisiei Europene. Oaspetii au aflat procesele pe care namolul extras din apa menajera, le parcurge pentru a fi transformat in … energie electrica si agent termic.

  In cadrul amplelor lucrari de reabilitare si modernizare a Statiei de epurare, derulate intre 2007 si 2010 prin Proiectul Ispa, a fost realizata o linie de fermentare a namolului, biogazul rezultat fiind ars in motoare cu cogenerare, rezultand energie electrica. In timpul functionarii, motoarele produc si agent termic ce urmeaza a fi utilizat in procesul de fermentare a namolului.

  ”Energia verde” obtinuta a dus la scaderea la jumatate a facturii de energie electrica a Statiei de epurare de la Sibiu care este una printre putinele facilitati de acest tip din Romania care valorifica biogazul.

  Elevii au aflat si de eforturile pe care ”Apa Canal” le face pentru implementarea actualului proiect de investitii din fonduri europene, derulat prin POS Mediu, a carui valoare este de aproximativ 100 de milioane de Euro, cu beneficii directe pentru peste 246.000 de locuitori din aria de operare a societatii. Cei mai atenti elevi au primit din partea societatii ”Apa Canal” si firmei Wilo Romania ghiozdane si premii-surpriza care le vor aduce aminte de lectia de ”energie verde” tinuta la Statia de epurare.

  Editia 2014 a ”Saptamanii verzi” a Comisiei Europene se desfasoara sub sloganul ”Economia circulara – economiseste resurse, creeaza locuri de munca”.

  Proiectul depus de ”Apa Canal” Sibiu, derulat in cadrul Programului educational ”Prietenii apei”, cu sprijinul Wilo Romania, a fost acceptat de Comisia Europeana alaturi de alte patru proiecte ”verzi” din Timisoara, Piatra Neamt, Vrancea si Bacau.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.