„Saptamana verde” a Comisiei Europene aduce oaspeti la Uzina de apa a Sibiului

"Saptamana verde" a Comisiei Europene aduce oaspeti la Uzina de apa a Sibiului

50 de elevi ai Scolii Generale 25 din Sibiu au vizitat, miercuri, 23 mai ac, Statia de tratare a apei „Dumbrava” pentru a vedea cum apa bruta devine potabila.

Elevii, provenind din clasele a III-a si a IV- a, au aflat astfel cum pot economisii apa si proteja sursele de apa.

Elevii au primit Brosura „Prima mea carte despre apa” si jocul educational „Salveaza picatura !” multumita carora atat ei, cit si familiile lor, pot deprinde bune practici privind comportamentul fata de lichidul vital –apa.

Actiunea a avut loc in cadrul „Green week” (Saptamane vedre), organizata de Comisia Europeana, tema din acest an fiind „Apa” iar sloganul ales – „Fiecare picatura conteaza”.

Evenimentul este marcat la Bruxelles intre 22 si 25 mai ac print-o serie de conferinte pe tema utilizarii rationale a apei precum si prin actiuni – satelit derulate in tari europene in intervalul aprilie – iunie 2012.

Aplicatia de participare depusa de societatea „Apa Canal” a adus in atentia organizatorilor , Comisia Europeana, amplul Proiect educational „Prietenii apei” pe care operatorul sibian il implementeaza incepand cu anul 2009 si care a reunit peste 8.000 de copii cu varste cuprinse intre 4 si 14 ani.

De remarcat este faptul ca din Romania au fost selectionate pentru participare 8 proiecte, evenimentele urmand a fi promovate atat la reuniunea de la Bruxelles, cat si pe pagina web al Comisiei Europene dedicata evenimentului http://ec.europa.eu/environment/greenweek/ .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *