Sapte societati din Gorj, sanctionate drastic de comisarii Garzii de Mediu

Sapte societati din Gorj, sanctionate drastic de comisarii Garzii de Mediu

Mai multe societati din Gorj au fost aspru sanctionate de catre Garda Nationala de Mediu, prin reprezentantii Comisariatului Garzii de Mediu Gorj in perioada 16.09 – 30.09 2012. Doua dintre societatile in cauza au fost nevoite sa isi inchida definitiv activitatea. Controale s-au desfasurat in domeniul biodiversitatii, biosecuritatii si ariilor protejate.

In urma acestor actiuni de control, 7 societati din Gorj respectiv societatea SC OVY POWER SRL si SC JONTIV SRL, pe langa amenzile usturatoare, s-au ales si cu inchiderea. Celelalte s-au ales decat cu amenzi iar unele cu avertismente. Comisarii Garzii de Mediu au sanctionat si inchis Societatea SC OVY POWER SRL cu o amenda in valoare de 60.000 de lei pentru nesolicitarea si neobtinerea autorizatiei de mediu privind desfasurarea activitatii de cazare. Un alt motiv a fost acela de abandonare a deseurilor in locuri nepermise. SC JONTIV SRL, o alta societate din Gorj, s-a ales cu inchiderea activitatii pentru lipsa autorizatiei de mediu in ceea ce priveste activitatea de taiere si rindeluirea lemnului. Ca urmare a acestui fapt comisarii Garzii de Mediu au aplicat sanctiunea de 30.000 de lei si suspendarea activitatii.

100 de mii de lei, amenda pentru ROMSTRADE
Lista societatilor care nu au respectat prevederile legale in domeniul biodiversitatii, biosecuritatii si ariilor protejate continua. SC ROMSTRADE SRL nu a respectat conditiile impuse prin autorizatia de mediu, fiind sanctionata cu suma de 100.000 lei iar SC UMVA IMPEX SRL pentru depozitarea necorespunzatoare a deseurilor provenite din activitatea de taierea si rindeluirea lemnului a fost sanctionata cu o suma in cuantum de 5000 de lei.
Depozitarea necorespunzatoare a deseurilor provenite din activitatea de exploatare forestiera a fost unul dintre motivele pentru care au mai fost sanctionate 3 dintre societatile din Gorj, SC CONINVEST SRL, SC SHALOM ECOHAUSE SRL si SC VALMEL STAR SRL, comisarii aplicandu-le sanctiuni in valoare de 5000 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *