Turul Vrancei: Proiect cu panouri fotovoltaice la Mandresti

0
561
Turul Vrancei: Proiect cu panouri fotovoltaice la Mandreşti
Turul Vrancei: Proiect cu panouri fotovoltaice la Mandresti

Propunere de investitie verde pentru Primaria Focsani la Mandresti. Firma SC Rom Green Energy SRL a trimis o adresa catre municipalitate prin care anunta intentia de a investi in cartierul rural al orasului, dar pentru asta are nevoie de concesionarea unei suprafete de teren de 25 ha

Locatia care a intrat in atentia firmei este Mandresti-Moldova, “in vederea derularii unui plan investitional cu o valoare de 12 milioane de euro (aproximativ), avand ca obiectiv final construirea unui parc fotovoltaic pe locatia mai inainte precizata”, se arata in adresa Rom Green.“Consideram ca investitia propusa va avea un efect benefic pentru dezvoltarea orasului Focsani”, mai scrie Radu Sorin, imputernicitul firmei care doreste amplasarea panourilor fotovoltaice la Mandresti. Propunerea acestei firme va intra in atentia consilierilor locali focsaneni care se reunesc astazi in sedinta ordinara a lunii octombrie. (I. CRETU)

Crescatorii de animale de pe Valea Trotusului au Asociatie

La finele saptamanii s-a lansat Asociatia Crescatorilor de Animale Valea Trotusului, condusa de presedintele Cristi Musat. In prezent, asociatia reuneste 50 de membri, dar se spera ca in foarte scurt timp sa se ajunga la 200 de persoane. Organizatia se adreseaza celor care au animale putine si nu pot accesa fonduri de la APIA. Scopul ei este acela de a rezolva problemele cu pamantul si dezvoltarea zonei prin sustinerea cresterii animalelor. Pe Valea Trotusului sunt, dupa cum spun conducatorii Asociatiei, multi vranceni care traiesc din zootehnie, dar care au nevoie de ajutor prin hatisul legislativ. (I. C.)

CJ isi cumpara autoturism de teren de 80.000 de euro

Consiliul Judetean Vrancea intentioneaza sa isi cumpere un autoturism de teren prin programul national de stimulare a parculului auto. Valoarea estimata a contractului este de 387.500 lei, adica de peste 80.000 de euro. Masina de teren are o capacitate de 6^1 persoane si va fi platita din fonduri bugetare. Criterul de selectie este pretul cel mai scazut, iar ofertele vor fi deschide pe data de 6 noiembrie. (M. B.)

Paunesti: Procese pentru paduri

Primaria Paunesti face documentatia pentru punerea in posesia cu paduri a locuitorilor care au solicitat retrocedarea acestora la Legea 247/2005. “Facem documentele pentru cine a castigat in instanta si are hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila. Sunt in jur de 70 – 80 hectare in total, pentru ca oamenii au de luat suprafete mici de paduri, o jumatate de hectar, un hectar”, a declarat primarul Gheorghe Popa. Pentru celelalte dosare, autoritatile locale asteapta validarea comisiei judetene de fond funciar sau ca paunestenii sa castige in instanta daca solicitarile le-au fost respinse de comisie. (M. B.)

Maicanesti: Se repara statiile de pompare

Asociatiile de udatori vor sa repare statiile de pompare de pe teritoriul comunei prin finantare europeana. Acestea au solicitat Consiliului Judetean autorizatiile necesare pentru realizarea lucrarilor. “Sunt doua statii care merg si sapte – opt care nu merg. Din pacate, este posibil ca si reteaua de alimentare cu apa sa fie stricata”, spune primarul Costel Necula. Statiile de pompare au fost date in administrare asociatiilor de udatori. Reteaua de conducte este facuta din azbociment si este foarte posibil sa fie intr-o stare proasta din cauza vechimii. (M. B.)

Biliesti: Primaria cumpara tractor

Autoritatile locale vor sa cumpere un tractor pentru comuna, pentru care au prevazut un buget de 110.000 lei. Conditiile principale impuse sunt ca tractorul sa fie nou, sa aiba motor diesel, in patru cilindri, cel putin 110 CP. Data limita pentru societatile interesate este 14 noiembrie, iar finantarea pentru aceasta achizitie este asigurata din fonduri bugetare, potrivit anuntului de licitatie publicat pe SEAP.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.