Taxa zero pentru cainii ceruti spre adoptie internationala

Taxa zero pentru cainii ceruti spre adoptie internationala

Deoarece asociatiile de protectie a animalelor au avut un rol important in gestionarea situatiei cainilor fara stapan din Bistrita, Consiliul Local ia in discutie scutirea acestorade la plata taxei speciale pentru adoptie, pentru cainii ceruti spre adoptie internationala. De la inceputul anului au fost adoptate 187 de exemplare aflate in adapostul de pe str. Simpozionului.

Printre obligatiile persoanelor care revendica sau solicita caini spre adoptie se afla si aceea de a plati o taxa speciala de intretinere si ingrijire medicala a cainilor cazati in adapostul pentru cainii fara stapan, taxa al carei cuantum a fost actualizat anual prin hotararea Consiliului Local privind aprobarea taxelor speciale. In prezent taxa este de 400 de lei pentru cainii revendicati de proprietari si 100 de lei pentru cainii ceruti spre adoptie, iar la plata taxei sunt obligate si asociatiile pentru protectia animalelor, inclusiv cele care intermediaza adoptia internationala a cainilor fara stapan.

De la inceputul anului si pana la mijlocul lunii septembrie au fost adoptati 187 de caini fara stapan aflati in Adapostul din str. Simpozionului nr. 2, de catre persoane fizice si 99,98% de catre asociatii de protectie a animalelor. Adoptiile efectuate de catre aceste asociatii reprezinta 99.98% din totalul acestora. Astfel, Asociatia TORA a adoptat 156 de exemplare, iar Asociatia canina „Lucky Dogs” 28 de caini.

Activitatea desfasurata de aceste asociatii a contribuit substantial la reducerea numarului de caini fara stapan de pe raza orasului, la imbunatatirea conditiilor de functionare a adapostului, prin evitarea supraaglomerarii acestui spatiu care are un numar limitat de locuri de cazare, respectiv 120 de boxe si, implicit, la reducerea costurilor intretinerii cainilor in adapost.

Deoarece costurile cumulate implicate de adoptia internationala (hrana calitativa, ingrijire veterinara obligatorie si transport in strainatate, la care se adauga si taxa speciala pentru adoptie) constituie un impediment in activitatea asociatiilor de protectie a animalelor si determina reducerea posibilitatilor de adoptie, Asociatia TORA a solicitat eliminarea taxei de adoptie pentru asociatiile pentru protectia animalelor care intermediaza adoptia cainilor si pot prezenta documente justificative in acest sens.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *