Sarbatoarea Copilariei si a mediului in Gradina Botanica

Sarbatoarea Copilariei si a mediului in Gradina Botanica

Duminica, 5 iunie 2011, intre orele 10.00 si 16.00, copiii si parintii sunt asteptati in Gradina Botanica Dimitrie Brandza a Universitatii din Bucuresti pentru a participa la traditionala vanatoarea de comori in cadrul evenimentului Gradina Copilului si a Parintelui. Evenimentul este organizat de Asociatia Team Work in parteneriat cu Gradina Botanica Dimitrie Brandza a Universitatii din Bucuresti si se afla la cea de-a sasea editie.

In drumul lor catre comoara, participantii vor fi intampinati de personaje de poveste care le vor oferi indicii ajutatoare, in schimbul raspunsurilor corecte la cateva intrebari legate de natura (intrebarile sunt adaptate fiecarei categorii de varsta si unele sunt adresate chiar si parintilor). Scopul acestui eveniment este sa stimuleze curiozitatea copiilor fata de natura, dar si sa intareasca legatura pe care o au cu parintii prin participarea impreuna la concurs. De asemenea, trupa de teatru Clopotel le-a pregatit celor mici piesa Vrajitoarea Pacalita, ce va fi pusa in scena incepand cu ora 12.30. Aventura se va desfasura intre orele 10.00 si 16.00, iar inscrierile se fac non-stop in intervalul 10:00 15:30 la intrarea in gradina.
In cadrul evenimentului cei mici vor putea participa si la diverse activitati eco-educative in Gradina Bunicii, un proiect organizat de Team Work in parteneriat cu Gradina Botanica Dimitrie Brandza a Universitatii din Bucuresti si finantat de Fundatia pentru Parteneriat si MOL Romania in cadrul programului „Spatii Verzi”. Activitatile derulate in cadrul proiectului beneficiaza si de sprijinul BRD Groupe Socit Generale, in calitate de sponsor. Scopul proiectului este de a amenaja in Gradina Botanica o mica gradina traditionala romaneasca in care vizitatorii sa poata cunoaste direct si contextualizat soiuri si varietati de plante cultivate de obicei in gradinile de la tara, un spatiu tot mai putin cunoscut atat copiilor, cat si adultilor din mediul urban

Evenimentul Gradina Copilului si a Parintelui face parte, alaturi de Curatenia de Primavara (aprilie) si de Curatenia de Toamna (octombrie), dintr-un proiect mai amplu, Gradina Botanica Gradina orasului meu initiat in 2006. Gradina Copilului si a Parintelui reprezinta ziua in care celor mici li s-a pregatit o surpriza in Gradina Botanica, o surpriza pe care o pot descoperi alaturi de parintii lor. Acest spatiu natural poate oferi copiilor o foarte buna ocazie de a invata mai multe despre natura si despre protejarea acesteia. Prin acest eveniment incercam sa aratam atat copiilor, cat si parintilor ca o zi in Gradina Botanica este mai mult decat o plimbare in aer liber, este o oportunitate de a invata atitudinea corecta fata de mediu. Parintii joaca rolul principal in educatia ecologica a fiecarui copil, iar prin acest eveniment incercam sa oferim un cadru verde acestei experiente educative.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *