Sarbatoarea pensiunilor, sarbatoarea margaretelor, 21 – 22 Iunie la Muzeul Satului Dimitrie Gusti din Bucuresti

  S?rb?toarea pensiunilor, s?rb?toarea margaretelor, 21 - 22 Iunie la Muzeul Satului Dimitrie Gusti din Bucuresti
  Sarbatoarea pensiunilor, sarbatoarea margaretelor, 21 - 22 Iunie la Muzeul Satului Dimitrie Gusti din Bucuresti
  Sarbatoarea pensiunilor, sarbatoarea margaretelor, 21 – 22 Iunie la Muzeul Satului Dimitrie Gusti din Bucuresti

  ANTREC va invita la Sarbatoarea pensiunilor, sarbatoarea margaretelor

  Muzeul National al Satului “Dimitrie Gusti” va gazdui un targ de turism rural, unde proprietarii de pensiuni se vor prezenta cu oferte

  Pe 21 iunie va avea loc cea de-a zecea editie a Premiilor “Margareta de Aur”

  Bucurestiul va fi, pe 21 si 22 iunie, “capitala a turismului rural romanesc”. Muzeul National al Satului “Dimitrie Gusti” va gazdui, intre orele 10.00 si 18.00, “Sarbatoarea pensiunilor, sarbatoarea margaretelor”, eveniment organizat de ANTREC – Asociatia Nationala de Turism Rural, Ecologic si Cultural cu sprijinul Autoritatii Nationale pentru Turism, in parteneriat cu revista “Vacante la tara” si cu Facultatea de Management din cadrul Universitatii de Stiinte Agronomice si de Medicina Veterinara din Bucuresti.

  Aici isi vor prezenta ofertele proprietari de pensiuni din judetele Brasov, Covasna, Buzau, Iasi, Suceava, Gorj, Valcea, precum si din zona Muntilor Apuseni.

  Sambata va fi organizat un program folcloric sustinut de ansamblurile de dansatori si interpreti din diferite zone ale tarii. De asemenea, vor avea loc expozitii de produse traditionale realizate de mesteri populari din diferite zone ale tarii: mestesuguri traditionale, costume populare, covoare si tricotaje cu motive traditionale si multe alte dovezi ale autenticitatii produselor romanesti. Vor veni artisti cu oua incondeiate, iar vizitatorii se vor delecta cu imagini surprinse in regiunile rurale ale tarii noastre, prin intermediul Expozitiei de fotografie „Vacante cu Farmec” in care va fi promovat specificul pensiunilor din mediul rural.

  Pentru cei interesati de aspectele mai tehnice ale turismului rural romanesc, vor avea loc Simpozionul “Ospitalitate in satele romanesti: Autenticitate si Traditii – Cheia succesului in turismul rural” precum si o proiectie de film etnografic, in cadrul salii de seminar a Muzeului National al Satului.

  In cadrul evenimentului, sambata, 21 iunie, vor fi decernate Premiile anuale « Margareta de Aur », ajunse la cea de-a zecea editie, prin care ANTREC recunoaste reusitele proprietarilor de pensiuni. Distinctiile ANTREC vor fi acordate pentru traditii locale, gastronomie, agrement, gradini frumoase si organizare de festivaluri.

  Bucurestiul are, din fericire, un colt rural, si acesta este Muzeul Satului. Ne bucura si ne onoreaza faptul ca aceasta institutie ne-a fost alaturi permanent. Impreuna vom putea promova in continuare turismul rural romanesc, si sunt convinsa ca acest eveniment va oferi o mostra a ceea ce inseamna turism rural in tara noastra. Astfel vom atrage si mai multi turisti catre pensiuni, natura si traditii, mai ales ca bucurestenii vor avea ocazia sa discute direct cu proprietarii de pensiuni », declara Dr. Maria Stoian, presedinte fondator ANTREC.

  Amintim ca toate manifestarile si programele ANTREC din acest an se desfasoara sub auspiciile “ANTREC Romania la aniversarea a 20 de ani – Pastram traditiile”, precum si a 10 ani de la infiintarea revistei specializate “Vacante la tara”.

  Ne vedem in week-end, la Muzeul Satului!

  
  Pentru alte informatii
  
  Cristian CATANĂ
  Redactor-sef revista “Vacante la tara”
   [email protected]
  www.vacantelatara.ro
  
    Mob: 0788.427.349
  

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *