Sase opriri neplanificate in 2012 ale Centralei Nucleare de la Cernavoda. Oficial: „E normal sa mai pice cate un reactor!”

Sase opriri neplanificate in 2012 ale Centralei Nucleare de la Cernavoda. Oficial: "E normal sa mai pice cate un reactor!"
Sase opriri neplanificate in 2012 ale Centralei Nucleare de la Cernavoda. Oficial: „E normal sa mai pice cate un reactor!”

Analiza facuta la Cernavoda privind cauzele deselor opriri de anul trecut ale reactoarelor singurei centrale nucleare pe care o are Romania a relevat doar ca nu exista nici o problema, arata economica.net. Cu alte cuvinte, este normal ca reactoarele sa se mai opreasca, ba chiar o fac mai rar decat la alte centrale nucleare din Europa. Pentru ca pe parcursul anului trecut Centrala Nucleara de la Cernavoda a avut de sase ori opriri neplanificate la unul dintre reactoare, in Adunarea Generala a Actionarilor, tinuta la inceputul acestei luni, s-a cerut de catre reprezentantii statului o analiza asupra cauzei lor. Concluzia, oferita de un membru al CA SNN, este ca opririle neplanificate sunt un lucru cat de poate de normal. Ba mai mult, Nuclearelectrica ar inregistra sincope de functionare mult mai rar decat alte centrale nucleare din Europa.

Se intampla si inainte, si chiar mai des, numai ca acum e vizibil pentru presa pentru ca apare pe site-ul Transelectrica. Chiar si asa, Nuclearelectrica este in topul european privind gradul de disponibilitate anuala, a precizat oficialul citat. In continuare, aceasta a admis ca fiecare intrerupere neplanificata a unui reactor produce pagube pentru companie pentru ca aceasta trebuie sa cumpere curent de pe Piata de Echilibrare pentru a-si onora obligatiile contractuale iar achizitiile se fac la un pret mult mai mare decat media pietei, conform economica.net.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente