Savantii au descoperit apa si materie organica pe planeta Mercur!

  0
  348
  Savantii au descoperit apa si materie organica pe planeta Mercur!
  Savantii au descoperit apa si materie organica pe planeta Mercur!

  Descoperirea unei cantitati imense de apa inghetata si compusi de natura posibil organica pe planeta Mercur sugereaza ca, intr-o buna zi, fundamentele necesare existentei vietii ar putea deveni o constanta in sistemul nostru solar, sustin cercetatorii.

  Cercetatorii de la NASA au analizat in aceasta saptamana informatiile trimise de naveta Messenger si au concluzionat ca pe planeta Mercur, cea mai apropiata de soare din sistemul nostru solar, se gasesc intre 100 de miliarde si o mie de miliarde de tone de gheata, scrie LiveScience.

  Noua descoperire a crescut sperantele astrobiologilor din intreaga lume, chiar daca este doar un prim pas, catre visul oamenilor de a popula noi planete din Univers.

  „Pe aceste corpuri planetare sunt locuri ascunse unde se intampla lucruri interesante”, a comentat David J. Lawrence, unul dintre cercetatorii care lucreaza la acest proiect, pentru New York Times.

  Messenger este a doua naveta trimisa in spatiu, dupa Mariner 10, folosita in anii ’70, care viziteaza planeta mentionata. Pana la sosirea lui Messenger, mari portiuni din suprafata lui Mercur nu fusesera cartografiate.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.