Scoala de vara in domeniul geopoliticii

 

Asociatia Studentilor si Absolventilor in Geopolitica si Relatii Internationale – ASAGRI organizeaza prima editie a Scolii de Vara GEOPOLITICS, cu tema „Implicatii geopolitice ale problemei romilor in context european”. Scoala de vara va avea loc in Rasnov, in perioada 29 iulie – 2 august 2011.

“Evenimentele din ultimii ani, la nivelul Uniunii Europene, atat din Franta, cat si din Italia, necesita o abordare serioasa si din toate domeniile de studiu a problemei romilor. De aceea, consideram ca este necesara studierea implicatiilor (geo)politice ale acestei probleme dintr-o maniera exhaustiva, incepand cu studierea istoriei romilor si a specificului cultural si terminand cu modul in care au fost afectate relatiile internationale din Uniunea Europeana, ca urmare a evenimentelor din ultimii ani, cu privire la expulzarea romilor. In cadrul Scolii de vara GEOPOLITICS – “Implicatii geopolitice ale problemei romilor in context european” ne propunem sa punem toate piesele cap la cap, sa definim corect problema si sa gasim solutii.” – Adrian Corobana, Presedinte ASAGRI

Cei 50 de participanti, tineri romani, din care 25% tineri de etnie roma (studenti sau absolventi in geopolitica si relatii internationale, in stiinte politice, istorie si sociologie, tineri pasionati de domeniul diplomatiei si a politicilor publice) vor invata despre istoria, cultura romilor si limba romani, vor dezbate implicatiile (geo)politice ale problemelor romilor in context european si vor discuta despre cum afecteaza aceasta problema relatiile internationale intre statele U.E., vor analiza situatia sociala a romilor din Europa si vor invata despre modul in care finantarile europene pot fi utilizate pentru realizarea de proiecte adresate comunitatilor de romi, incercand sa gaseasca solutii viabile.

Printre invitatii speciali se numara: domnul Vasile Ionescu – sociolog si istoric al etniei romilor, cavaler al ordinului “Meritul Cultural” al Romaniei; domnul Zaharia Viorel – Presedintele ROM – Organizatia Romilor pentru Migratie; doamna Miralena Mamina – manager proiect “Salvati Copiii”; domnul Gheorghe Raducanu – consilier pe problemele romilor al ministrului de externe, membru in Consiliul Director al European Roma and Travellers Forum.

Prima editie a Scolii de vara GEOPOLITICS va avea loc in Rasnov, in perioada 29 iulie – 2 august, intr-un cadru informal si relaxat, intr-un complex turistic strajuit de muntele Velicanu din masivul Bucegi, inconjurat doar de natura. Fiind un proiect co-finantat de Autoritatea Nationala pentru Sport si Tineret, taxa de participare este de doar 150 lei, incluzand transportul dus-intors Bucuresti-Rasnov-Bucuresti, cazare si trei mese pe zi. Asociatia ASAGRI ofera, celor mai bune 5 aplicatii, cate o bursa ce le va permite celor inscrisi sa participe la activitatile scolii de vara fara a achita taxa de participare.

Tinerii cu varsta cuprinsa intre 18 – 35 ani care isi doresc sa participe la scoala de vara sunt asteptati sa trimita formularul de aplicare si un CV pana pe 27 iunie, la adresa office@geopolitics.ro. Formularul de aplicare si toate celelalte detalii se gasesc pe pagina web a scolii, http://scoaladevara.geopolitics.ro

Proiectul este co-finantat de Autoritatea Nationala pentru Sport si Tineret si de Asociatia Partida Romilor Pro-Europa.

Parteneri: Parlamentul Romaniei, Subcomisia parlamentara pentru romi, European Roma and Travellers Forum, Organizatia Romilor pentru Migratie, Clubul Roman pentru Relatii Externe, Diplomatie si Afaceri Europene, Asociatia Manageri in Dialog, Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri, Salvati Copiii Romania, Asociatia pentru Tineret T.E.A.M.

Parteneri media: Radio Romania Cultural, RFI Romania, Revista LUMEA, Radio Lynx, emisiunea Caravana Romilor,Clubul Social, Studnews.ro, Evenimentestudentesti.ro, Lumebuna.ro, Eco Magazin, Metropotam, Romaniapozitiva.ro, Iasul Universitar, Geopolitics.ro, Stud-Life.ro

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,338FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente