Scoli pentru un viitor verde: Peste 1.400 de echipe din tara, intr-un concurs eco

Rezultatele se vor afisa pe site-ul concursului, pe 15 iulie.scoli eco

Concursul national „Scoli pentru un viitor verde”, organizat de asociatia internationala ecologista WWF si editura CD PRESS, prin revistele educationale Terra Magazin, Doxi si Pipo, a intrat in linie dreapta. Programul este realizat si evaluat cu sprijinul Ministerului Mediului si Padurilor si al Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.

1400 de „echipe verzi” din scoli si gradinite din intreaga tara, care au realizat activitati ecologice in perioada ianuarie – mai 2010 si au trimis „Jurnale verzi”, se intrec acum pentru 48 de premii si mentiuni in valoare de 10.000 de euro, in produse educationale. In topul participarilor se afla: municipiul Bucuresti (110 echipe verzi), judetul Galati (79), judetul Botosani (72), judetul Timis (61) si judetul Buzau (57).

Primele rezultate provizorii se vor afisa pe site-ul oficial, www.scolipentruunviitorverde.ro, pe data de 15 iulie 2010, ora 15:00.

„Scoli pentru un viitor verde” se adreseaza tuturor scolilor si gradinitelor din Romania si urmareste realizarea de activitati instructiv-educative, cu scopul de a informa prescolarii, elevii, cadrele didactice, parintii si comunitatile locale in legatura cu problemele actuale de ecologie, dar si de a dezvolta in randul copiilor responsabilitatea fata de comunitatea si mediul in care acestia traiesc si invata.

Astfel, in perioada mai-iunie 2010, profesori si elevi din toata tara au trimis jurnalele verzi, care includ toate povestile si activitatile semnificative de pe durata proiectului si pe baza carora va fi realizata evaluarea. Jurnalele cuprind si fotografii, filme sau desene care ilustreaza actiunile initiate.

Sursa: Realitatea TV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *