Scolile din Bistrita se intrec in colectarea eco-estetica a DEEE

5-8 februarie 2015 - Zilele Reciclarii in Bacau
Scolile din Bistrita se intrec in colectarea eco-estetica a DEEE

Agentia pentru Protectia Mediului Bistrita-Nasaud, in parteneriat cu Asociatia ECOTIC, a initiat in perioada 14 mai – 1 iunie 2012 campania „Colectarea selectiva si eco-estetica DEEE-urilor”, desfasurata la nivelul unitatilor de invatamant gimnaziale din Municipiul Bistrita. Potrivit directorului executiv Stefan Muresan, proiectul, aflat la a doua editie, a inclus atat sectiunea de constientizare/colectare a DEEE-urilor, care presupune colectarea de DEEE-uri la nivel de fiecare scoala inscrisa in concurs, cat si o parte artistica, adica realizarea un obiect artistic utilizand deseuri de echipamente electrice si electronice. Premierea scolilor bistritene va avea loc joia viitoare, in 7 iunie, la sediul APM BN. Actiunea se inscrie in cadrul manifestarilor dedicate Zilei Mondiale a Mediului, sarbatorita in fiecare an in data de 5 iunie.

Pentru a marca acest eveniment, la cea de a 40-a aniversare, logo-ul ales de UNEP este “Economia Verde: Te priveste?”, subliniind faptul ca economia verde atinge aproape fiecare aspect al vietii noastre si se refera la dezvoltarea noastra. De exemplu, este vorba despre energie durabila, locuri de munca verzi, emisii reduse de carbon, cladiri verzi, agricultura, pescuit, silvicultura, industrie, eficienta energetica, turism durabil, transport durabil, gestionarea deseurilor, utilizarea eficienta a apei si eficienta altor resurse. Acestea sunt toate elementele implicate in punerea in aplicare cu succes a unei economii ecologice. In opinia specialistilor Natiunilor Unite, economia verde inseamna de fapt un mediu economic cu efecte mai putin nocive asupra mediului inconjurator si cu beneficii substantiale asupra societatii si fiecarui individ in parte.

Anul 2012 a fost, de asemenea, declarat de catre Organizatia Natiunilor Unite ca “Anul International al energiei durabile pentru toti”, iar gazda evenimentului va fi Brazilia, unde liderii mondiali se vor intalni pentru a sarbatori 20 de ani de la Summit-ul Pamantului de la Rio de Janeiro, din 1992.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *