Scolile sucevene detin suprematia nationala prin programele pentru mediu

Scolile sucevene detin suprematia nationala prin programele pentru mediu

Scolile sucevene se evidentiaza in fiecare an prin proiectele si programele pe teme de ecologie desfasurate, pe teme de mediu, fiind premiate in cadrul Seminarului national „Parteneriat in educatia pentru mediul inconjurator”, desfasurat recent la Bucuresti.

Anul acesta s-au acordat certificatele de participare, diplomele si premiile obtinute in cadrul programelor internationale si nationale „Eco-Scoala”, „Tineri reporteri pentru mediul inconjurator”, „Sa invatam despre padure”, „Patrula Eco”, „Eco-Fotografia anului”. Seminarul se desfasoara anual la Bucuresti si are scopul de a premia si disemina exemplele de bune practici din programele internationale, a explicat inspectorul de specialitate pentru educatie nonformala prof. Tatiana Vintur.

50 de scoli sucevene detin titlul „eco-scoala”

„Judetul Suceava pastreaza suprematia la nivel national cu 50 de scoli care au statutul de «eco-scoala» si detin «Steagul Verde», un premiu simbol acordat pentru voluntariatul in educatia pentru mediu. In anul scolar 2011-2012, au reconfirmat «Steagul Verde» 18 scoli din judetul Suceava, iar alte 5 scoli au dobandit acest statut pentru prima data: Scoala Gimnaziala Plopeni, Scoala Gimnaziala Clit, comuna Arbore, Scoala Gimnaziala Badeuti, orasul Milisauti, Scoala Capu Codrului, comuna Paltinoasa, si Scoala Todiresti. Cu acest prilej, Scoala Gimnaziala «Ion Creanga» Suceava a primit placheta omagiala pentru rezultatele obtinute in programul «Eco-Scoala» pe parcursul a 12 ani de implementare”, a precizat insp. Vantur.

Doua proiecte ale elevilor suceveni vor ajunge in Danemarca

In cadrul campaniei internationale „Litter Less”, au obtinut premiul I proiectele „A ray of hope there!”, realizat de Colegiul National „Eudoxiu Hurmuzachi” din Radauti, si „Satul eco”, realizat de eleva Alexandra Ungureanu de la Scoala Gimnaziala „Nicolae Labis” din Malini. Aceste doua proiecte vor participa la etapa finala care se va desfasura in Danemarca.

Cea mai activa patrula din mediul rural este cea de la Scoala Gimnaziala Todiresti, coordonata de prof. Lia Rudnic, premiata la Concursul national „Patrula Eco”.

Alte 35 de scoli din judet au participat cu 119 proiecte la programul international „Sa invatam despre padure”, prin acestea fiind implicate in diferite campaniile de plantare a arborilor, sub genericul „Panasonic Tree Planting Project”.

Elevii de la Colegiul National “Eudoxiu Hurmuzachi” Radauti si Scoala Gimnaziala „Bogdan Voda” din Campulung Moldovenesc au primit premii in bani pentru achizitionarea puietilor in vederea plantarilor viitoare.

In cadrul proiectului „Tineri reporteri pentru mediu” Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului a obtinut premiul III cu articolul „Iazul care ameninta”, coordonator fiind prof. Cristina Tudor. Au mai fost evidentiate Scoala Gimnaziala Plopeni, Scoala Gimnaziala Nr. 2 Vatra Dornei, Scoala Gimnaziala „Miron Costin” Suceava, Scoala Gimnaziala Bosanci, Scoala Gimnaziala „Al. I. Cuza” Falticeni, Liceul cu Program Sportiv Suceava, Scoala Gimnaziala Nr. 1 Suceava.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *