Scurgere de apa radioactiva la o centrala din vestul Ucrainei

0
255

O scurgere de apa radioactiva a provocat oprirea unui reactor de la Centrala Nucleara din Rivne, vestul Ucrainei, au anuntat marti autoritatile ucrainene, relateaza AFP. Rivne se afla la circa 300 kilometri de Suceava.

Personalul centralei a descoperit „o scurgere” care „nu depaseste normele autorizate”, a informat, fara sa explice originile scurgerii, societatea de stat Energoatom, care gestioneaza cele patru centrale nucleare in exploatare in Ucraina.

„Reactorul a fost oprit”, nu s-a inregistrat nicio crestere a nivelului de radioactivitate la centrala si nici in zona, a asigurat Energoatom, fara alte precizari.

Potrivit unui responsabil al centralei, care a vorbit sub acoperirea anonimatului, 1,3 metri cubi de apa radioactiva s-au scurs din conducta ce serveste la racirea reactorului nuclear. „Apa a ramas intr-o incinta inchisa ermetic”, fara sa se infiltreze in alte locuri din centrala, a asigurat responsabilul, in timp ce biroul de presa al centralei a refuzat sa comenteze.

Ucraina – a carei centrala de la Cernobil a fost teatrul celui mai grav accident nuclear civil, in 1986, inainte de a fi inchisa – are patru alte centrale nucleare, care produc circa jumatate din electricitatea consumata de aceasta tara.

Sursa: Realitatea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.