Gropile de gunoi din Hunedoara sunt adevarate focare de infectie

0
280

Focare de infectie in apropierea oraselor. Nici una din cele noua gropi de gunoi din judetul Hunedoara nu este conforma cu normele europene de mediu si sunt periculoase si pentru sanatatea oamenilor. Cu toate acestea, familii intregi isi duc viata printre gunoaie.

Gropile din preajma oraselor sunt periculoase atat pentru mediu, cat si pentru sanatatea oamenilor care traiesc in zona. Specialistii spun ca deseurile au devenit adevarate focare de infectie.

„Gazele de depozit care genereaza incendiile genereaza o alta problema. Nu exista imprejmuiri la majoritatea dintre ele”, a declarat Elena Badescu, director APM Hunedoara.

Groapa de gunoi de la Deva va trebui inchisa in cativa ani. In apropierea gropii traiesc de ani de zile zeci de familii care nu se tem ca s-ar putea imbolnavi.

Pana acum au fost inchise patru gropi de gunoi la Hunedoara, Brad, Calan si Geaogiu.

Groapa de gunoi de la Hunedoara este inchisa de acum doi ani de zile. Pana in 2010, zona va trebui sa fie imprejmuita, resturile menajere compactate, iar pe aceasta suprafata vor trebuie plantati copaci si insemanatata iarba.

Timp de 30 de ani dupa inchidere, pe fostele gropi de gunoi vor fi interzise pasunatul animalelor si accesul autovehiculelor.

Sursa: Realitatea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.