Tariceanu ii incurajeaza pe romani sa renunte la masini in favoarea trenului

Calatoria cu trenul, pe distante lungi, este mult mai agreabila decat cu masina. Este concluzia la care a ajuns premierul Calin Popescu Tariceanu, dupa ce a mers in judetul Teleorman cu un tren Intercity.

Seful Executivului vrea sa-i incurajeze pe romani sa foloseasca mai des transportul public pe caile ferate pentru a polua mai putin.

„Calatoria cu trenul este mult mai agreabila decat si-au putut multi imagina. Unii au renuntat la mersul cu trenul in favoarea masinii, unde sunt nervi, trafic, aglomeratie”, a spus premierul.

Tariceanu a sesizat, insa, pretul destul de piperat al biletului de tren. O calatorie dus – intors Bucuresti – Rosiorii de Vede costa 80 de lei. „Pretul mi s-a parcut ca si voua! Dar sa va spun ceva: Pretul e in directa relatie cu confortul. Nu poti cere confort la un pret de nimic”, a spus Tariceanu.

Premierul are un sfat si pentru conducerea Cailor Ferate Romane. Elevii, studentii si pensionarii ar trebui sa beneficieze de bilete cu pret special in zonele de interes turistic sau cultural, ca in celelalte tari din Uniunea Europeana.

Sursa: Realitatea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *