Tariceanu propune ca studentii sa adune deseurile din Delta, in schimbul cazarii gratuite

0
258

Premierul Calin Popescu-Tariceanu i-a propus ministrului Mediului, Attila Korodi, sa gaseasca o modalitate de atragere a studentilor si a elevilor in Delta Dunarii, pentru a strange deseuri, propunand ca strategie de convingere a acestora asigurarea cazarii de catre minister.

„Ma gandesc si voi propune Ministerului Mediului sa gaseasca o modalitate de incurajare a studentilor si elevilor sa vina in Delta, sa participe la strangerea deseurilor, contra, poate, a unor avantaje de cazare. Este un gest civic, care contribuie la punerea in valoare a valorilor naturale si europene ale Deltei. Sunt convins ca tinerii, mai ales, inteleg acest lucru si au un simt civic mai puternic”, a declarat premierul la cea de-a patra editie a simpozionului „Avem o Delta. Cum procedam?”.

Ministrul Mediului nu a dorit sa comenteze propunerea ministrului. „Nu comentez initiativa premierului. Pot, insa, sa spun ca voi analiza propunerea”, a declarat, pentru NewsIn, Attila Korodi.

Ultima actiune de amploare, ce a implicat voluntari si a vizat curatarea Deltei Dunarii, a avut loc in luna iulie a anului trecut, cand s-au adunat peste sase tone de sticle de plastic aruncate la intamplare. Actiunea a fost coordonata de asociatia Salvati Delta si Academia Catavencu.
80 de voluntari au muncit o luna pentru a aduna gunoiul aruncat de altii. Au reusit, astfel, sa adune mai multe tone de deseuri. Din acestea, voluntarii au construit un monstru de cinci metri inaltime si cincisprezece metri lungime. Proiectul va fi reluat anul acesta, pe durata intregului sezon estival.

Sursa: Realitatea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.